Hvor meget motion har min hvalp brug for?

0

Hvis du lige har fået en ny lille hvalp, eller måske bare overvejer at anskaffe dig selv en lille en, er det selvfølgelig vigtigt, at du har styr på, hvor meget motion denne lille hund skal have. Svaret er relativt simpelt, så du behøver ikke stresse alt for meget over det. Det bedste du kan gøre, hvis du er i tvivl, er bare at følge din sunde fornuft, og så skal det hele nok gå ok.

Det mest almindelige råd er, at en hvalp skal have 30-minutters gåtur to gange om dagen. Det er dog her vigtigt, at du har hvalpens vækst og kropstype med i den vurdering du laver. Det kan være forskellige fra race til race, og derfor bør du lige dobbelttjekke.

Overdriv ikke hvalpens motion

Du må aldrig overdrive en hvalps motion. Selvom det måske ser ud til, at den stadig har masser af energi, kan den sagtens have brug for hvile. Hvile er meget vigtigt for at en hvalp kan vokse. Derudover kan helt unge hunde også udvikle meget alvorlige sygdomme eller tilstande, hvis de konstant får for meget motion.

Træning er også motion

Det er selvfølgelig vigtigt at huske på, at træning også er motion. Og regelmæssig motion er godt for hvalpens krop. Træning er også med til at eliminere kedsomhed og ellers destruktiv adfærd. Et eksempel kan være først og fremmest, at lære hunden at gå i snor. Derudover er legetøj også sjove og underholdende måder at dyrke motion på for hunde.

Skræddersy motionen til racen

Der er ingen tvivl om, at forskellige racer har behov for forskellige mængder motion. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du tænker over at skræddersy din hunds motion til lige netop den race den er. Ved at søge på denne hunderace vil du meget hurtigt finde ud af hvor meget motion din hund egentligt har brug for.

Tag hunden med ud på spændende gåture

Det er en god ide at skifte ruten du går med din hund ud en gang imellem, så det ikke bliver for ensformigt og kedeligt for hunden. Hvis du bor i et område hvor der ikke rigtigt er mulighed for at gå nogle langeture, kan du overveje at begynde og besøge hundeskove. At tage hunden med i en hundeskov er en fantastisk måde at lade hunden bruge så meget energi som overhovedet muligt, og også en god måde at lade den socialisere sig på, og møde andre hunde. Det er dog bedst, at du venter med at tage i hundeskov til at hunden er vokset ud af hvalpestadiet.

Hold en rutine

Sidst men ikke mindst så anbefaler vi at du holder en fast rutine med din hund. Gåture på de samme tidspunkter af døgnet, så hunden ved hvornår den skal ud at motionere sig. Det er typisk en gåtur om morgenen og en om aftenen der passer både dig og din hund bedst.

Leave A Reply

Your email address will not be published.