Bør du lade din hest vaccinere?

0

Det er anbefalet af stort set alle dyrlæger landet over at lade sine heste vaccinere. Det er fuldstændig enstemmigt, men ligesom med så mange andre vacciner, så er der mange der undlader at lade deres hest vaccinere. Her på siden vil vi lave en lille opsamling af viden omkring vaccination af heste, så du er helt klædt på til at tage den rette beslutning.

Bivirkninger for vaccination af hest

Ligesom med alle andre vacciner så er der naturligvis en risiko forbundet med vaccination af hest. Risiko afhænger naturligvis af, hvilken vaccinere det drejer sig om, og det kan derfor variere en del hvor stor risikoen for den enkelt vaccine virkelig er.

I langt størstedelen af tilfældene udvikler hestene dog ingen symptomer overhoved, hvorfor det også anses for at være ufarligt. Der kan dog være lette bivirkninger i meget få sager. Den hyppigste reaktion, overgår oftest føl. Følene kan i nogle tilfælde blive trætte og endnu sjældnere udvikle mindre feber, som de så må drøje med en dags tid. Derfor opfrodres man også til at give sin hest en enkelt fridag, samme dag som vaccinen finder sted.

Er der risiko ved at undlade at lade din hest vaccinere

Ja det er der helt klar. Den tydelig risiko der er ved at undlade en vaccine er at din hest naturligvis ikke danner antistoffer med de forskellige sygdomme der vaccineres imod. Men akkurat ligesom det er med mennesker, så er den vigtigste grund til at vi vaccinere ikke den enkelt person/dyr. Nej, det handler om flok immunitet. Altså bør man vaccinere for at beskytte de svageste led i flokken, der muligvis ikke er stærke nok til selv at modtage vaccinen længere.

Hvor ofte skal en hest vaccineres?

Hvor ofte hesten skal vaccineres, bunde i hesten miljø. Man har udsted nogle overordnede retningslinjer for vaccination af heste, alt efter om de har deres daglige gang på stutterier, i ride klubber eller et helt tredje sted. Der findes mange gode steder man kan søge den eksakte information ift. din hests situation. Og er man bare den mindste smule i tvivl så kan man selvfølgelig altid kontakte sin lokale dyrlæge for at få et fagligt bagrundet svar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.