Oplev Silkeborg fra sin bedste side

0

Coronakrisen har sat sine grænser for hvor og i hvor høj grad danskerne kan rejse og tage på ferie. Ofte går turen til eksotiske steder hvor der er garanti for varme og soltrøg med lækre badestrande, sydlandsk natur og all inclusive. Dette er dog svært at føre til virkelighed set i lyset af den coronakrise vi står over for. Selvom der i det meste af Europa er lukket ned for de mest populære feriedestinationer, stopper behovet for oplevelser, gastronomi og pauser fra en stressende hverdag ikke. Derfor giver her en en guide til, hvor du kan tage hen og hvilke oplevelser du kan få i lokalområdet, hvis du bor i det midtjyske omkring Silkeborg og Skanderborg. Her kan blandt andet

Naturen og Idyl

Mange rejser til destinationer som italien, Spanien og Frankrig fordi der langt hen af vejen er garanti for sol og eksotisk naur. Mange kan have tendens til at glemme at vi i Danmark har en fantastisk natur med massere af muligheder for at opleve den danske idyl. Silkeborg og oplandet omkring Gudenåen er kendt som en af de flotteste og mest iøjenfaldende natur i hele Danmark, hvor der massere af muligheder for at tage familien, vennerne eller kæresten med på en weekendtur. Her kan man opleve Himmelbjerget som med sin 142 meter over vandoverfladen er en af Danmarks højeste punkter. Derudover er der fantastiske søer og gåruter, hvor der er rig mulighed for teltferie, hytter og andet, som er perfekt egnet til alternativ naturferie.

Madoplevelser, Sejlture, Cykelruter og vandreture

En af de største varemærker for Søhøjlandet omkring Silkborg er de mange muligheder for vandreture eller sejletur på Gudenåen, hvor man sammen med familien kan hoppe i vandrestøvlerne og tage på den såkaldte Himmelbjergrute. Denne rute er ca. 52 km lang, og starter ved Silkeborg Station tæt ved restauranten Cafe Evald, hvor du inden vandreturen kan nyde dejlig lækker mad i hyggelige omgivelser. Cafe Evald er en Restaurant og Brasserie, hvor du kan smage de lækreste lokal øl, samt god vin og 3-retter menu. Hvis den 52 km lange vandrerute, der føre dig syd om søerne til Himmelbjerget og tilbage nord om Himmbjergsøerne til Silkborg syntes at være for lang, er der dog også rig mulighed at opleve samme natur fra vandsiden med en sejltur på en af hjejlebådene.

Gastronomi i Silkeborg

Udover selve ophavslandet omkring Silkeborg, så er massere mulighed for shopping, museum, akvarium og en masse hyggelige aktiviter i Silkeborgs bymidte. Udover naturen er byen især kendt for dens mange muligheder for gastronomiske oplevelser, hvor byens hyggelige restauranter og cafeer får både øl og råvarer fra det lokale landbrug. En af de mest autentiske og lokalt anerkendte restaurant er Holgers Kro i hjertet af Silkeborg. Her er der fokus på afslapning i hyggelige lokaler med en lang historie, hvor du kan få mad som alle husker det, men som kun få laver det. Her består menukortet af det kolde bord med alt lige fra gravad laks, stjerneskud, pariserbøf til den klassiske rejemad, hvor du samtidig kan vælge mellem 15 forskellige fadølshaner. Hvis du er mere til den eksotiske madlavning inspireret af det middelahvske køkken, så er dette også muligt hos den græske restaurant Zorba i det centrale Silkeborg, hvor der serveres Meze, som er er det græske ord for tapas. Ligeledes kan der bestilles græskbøf, lammemørbrad, oksmørbrad og meget mere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.