Aktier og det danske boligmarked under coronakrisen

Da coronakrisen ramte Danmark og resten af verdenen, var der mange der forventede, at aktiekurserne ville styrdykke og boligpriserne ville falde markant. Aktiemarkedet tog et hurtigt dyk, da mange panikkede, men kom overraskende hurtigt tilbage til en nogenlunde normal kurs. Dog var der enkelte erhverv, som var lukket helt og hvor aktierne derfor ikke steg igen. Det bedste eksempel på dette er vel nok norske Norwegian. Norwegians aktie er faldet konstant fra Coronakrisens udbrud til nu. Men ud over enkelte hårdt ramte virksomheder, så er har det generelle markedet klaret sig. Dette er til stor overraskelse for flere eksperter, mens enkelte havde forudset det, og noget at tjene på andres tvivl.

Boligmarkedet

Det danske boligmarked tog ligeledes et dyk i starten af krisen. Igen skete dette, da folk panikkede og tvivlede på hvordan verdenen og deres økonomi, ville komme til at se ud. Men efter kort tid tog boligmarkedet en uventede drejning og blev mere eftertragtede. Priserne steg og ejer, andels og lejeboliger blev afsat hurtigere end nogensinde før. Boligpriserne i andet kvartal af 2020 lå 5% højere sammenlignet med samme tid i 2019. 

Især er det ejerlejlighederne i Danmarks største byer, der er blevet mere populærere. Priserne er steget og lejlighederne bliver solgt på ganske få uger i gennemsnit. Hver måned har flere ejendomsmæglere og branchefolk, regnet med at udviklingen ville stoppe, men selv her i slut november måned, så er prisenerne stadig kun gået en vej. 

Hvordan kan det være, at priserne er blevet ved med at stige, spørger du måske dig selv om? Selvom vi er løbet end i den største epidemi i nyere tid, og at det har påvirket os alle, så er det ganske få af os, der er blevet ramt hårdt økonomisk. Det er de selvstændige der er blevet hårdest ramt, men selv får dem, har de fået en økonomisk håndsrækning, af den danske stat. Derudover har flere danskere, set vigtigheden i at sikre sig for livet, med køb af en bolig, så næste gang der kommer en større krise, så har de deres bolig som opsparing. 

Om boligpriserne ville forsætte med at stige, det kan kun tiden vise. Noget der kan sætte en stopper for det, er den aktuelle anden bølge, som påvirker os lige nu. Længden af anden bølgen, og tidspunktet for hvornår der kommer en vaccine på markedet, kommer i hvert fald til at spille en stor rolle, på hvordan at boligpriserne udvikler sig.