Indeklimaforbedring ved energirenovering

En ofte overset gevinst ved en energirenovering er forbedring af indeklimaet. En kold ydervæg giver grobund for fugtdannelser, da den varme luft fra rummet kondenserer på den. Fugten kan føre til skimmelsvamp og mugdannelser.

En kold ydervæg er samtidig ikke så behagelig at sidde op af så man kan møblere meget mindre af rummet i en uisoleret bygning.

Støj

Støjforbedringer er ofte en overset gevinst ved energirenoveringer, men isolering er akustisk dæmpende hvorfor en efterisolering vil reducere støjgener fra omgivelserne. Et eksempel på dette er fra Brunevangen i Rødovre, Bebyggelsen ligger ud til en af Danmarks mest trafikerede motorveje. Så for at mindske støjen for hele bebyggelsen valgte arkitekt og bygherrer at ombygge de yderste boligrækker til en lang beboet støjvold. Se billeder og læs mere.

Se Brunevang her.

Overophedning

En isoleret facade isolerer ikke kun mod kulde, men også mod varme – således at bygningen kan opretholde en ønsket temperatur året rundt. I Danmark er overophedning af boliger mest et problem, hvis vinduesarealet bliver for stort i forhold til rummenes størrelser. Derfor kan det være en ide at overveje hvor meget af facaden, der skal være glas i forhold til facade.

Indeklima og interiørprodukter

Sto har en stor produktportefølje af produkter til brug indvendigt; lige fra gulve, til tapeter, maling, indvendige pudser og akustiksystemer.

Alle produkter overholder gældende dansk- og EU-lovgivning.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.