Hvordan vedligeholder du dine dæk? | Dækcenter i Hillerød guider

Tjek dæktrykket

Det er faktisk lidt mere krævende at vedligeholde dine dæk, end du måske skulle tro. Men tager du dig tid til det, kan de også holde længere end normalt. Så derfor kan det være det værd lige at give dine dæk lidt mere kærlighed og opmærksomhed end normalt.

Når du alligevel er inde at tanke benzin, så gør det til en vane tjekke dine dæks lufttryk hvert 14. dag. Er dækket gået i stykker, uanset typen af skade, bør du få det tjekket af en professionel mekaniker. Bor du nær Hillerød kan dette autoværksted i Hillerød klart anbefales.

Rengøring af dine dæk

En anden vigtig faktor i dine dæks levetid er rengøringen. Selvom du måske er god til at køre din bil forbi vaskehallen, så har dine dæk brug for lidt mere kærlighed. Sørg derfor for at vaske både dine dæk og følge med en svamp, inden du kører bilen i vaskehallen. På den måde får du fjernet grus og småsten, der kan sidde og grave sig ned i hjulet og i sidste ende beskadige hjulet. Sørg særligt for at rengøre dækkene om vinteren, da for meget vejsalt kan nedsætte dækkenes levetid.

Hvornår skal du skifte dine dæk?

Uanset hvor godt, du vedligeholder dine dæk, når du højst sandsynligt til et punkt, hvor du er nødsaget til at få dem udskiftet. Ifølge loven skal dækmønsterets dybde være 1.6. mm. Dine sommerdæk bør derfor skiftes ved max 3,0 mm. Det samme gør sig gældende for vinterdæk. En god tommelfingerregel er at skifte dine dæk hvert 5-6 år, da de her normalvis er slidt helt ned. Når du skifter dine dæk, er det samtidig en god idé at undersøge, hvorvidt du også bør få en reparation af dine fælge.

Sørg for at få tjekket din bils dæk grundigt, når du har din bil til service. Ifølge det dækcenter i Hillerød, som guiden er baseret på, er det vigtigt at du udnytter de professionelles hjælp, så eventuelle uforudsete skader bliver repareret. Det kan få katastrofale konsekvenser, hvis din bils dæk ikke fungerer optimalt.

Alufælge

Comments