Dyrlægens anbefalinger: Hunde uden snor?

Alle os med hund kender det efterhånden. Man skal ud og gå en tur og man vil så gerne have sin hund løbende frit uden sin snor, men så har vi jo balladen. Løber den væk hvis jeg lader den gå uden snor? hvad nu hvis den løber ud på vejen? Hvad nu hvis den møder en anden hund? Mange problemstillinger kan opstå, og mange usandheder kan findes på nettet. Men her kommer vores dyrlæge med 3 gode råd til at sikre at din hvalp bliver trænet til at kunne begå sig uden snor, selv inde i byen.

Dyrlægens 3 råd

Første råd fra vores dyrlæge i Køge er at man skal lave de gængse lydighedsøvelser, helt fra hunden er en hvalp.

Kald din hund til dig, og få den til at sidde. Når hvalpen ligger stille så placer en godbid mellem dig og hvalpen og lad den afvente din ordre til at tage godbidden. Det er naturligvis vigtigt at dine godbidder, eller dyrefoder er af en slags som din hund virkelig er vild med.

Når hvalpen har lært dette simple trick, så er beskeden fra dyrlægen at du nu bør øge afstanden gradvist dag for dag. Dette er en process der kan gentages dagligt, fx. efter en aften gåtur, og det kan kun understreges at du skal starte tidligt i din hvalps liv for at få det bedste resultat.

Andet råd er at huske at gå træningsture. Det er simpelthen så fristende at lade den lille guldklump gå frit og snuse og lege rundt langsstien imens du tålmodigt kigger på med stjerner i øjenen. Men det er altså ikke den rette måde at gøre det på ifølge dyrlægen i Køge. Det er vigtigt, hvis du vil have at din hund skal gå frit rundt når den er fuldvoksen, at du lærer at den skal være lydig, og at den skal følge dig hele tiden. Det betyder at den skal gå lige ved din højreside i løbet af turen. Det er selvfølgelig ikkes jovt at skulle ruske i hvalpen, men man bliver nød til at være en smule konsekvent i en tidligt alder, det vil både du, og hunden blive glad for på den lange bane.

Sidste råd fra dyrlægen er at en glad hund er en lydig hund. Sørg for at skabe de sundeste rammer for din hvalp, specielt under dens opvækst. Lad den komme ud i naturen og snuse rundt. Sørg for at lade den komme ud andre steder en den samme sti der ligger tættest på jeres bolig. Tag den med ud i skoven hvor den kan løbe frit, og få en masse nye indtryk. Lad den møde andre hunde, så det ikke bliver en overraskelse når det sker i fremtiden.

Med disse råd er du sikret en lydig hund, og når den kommer op i alderen er det altså noget af det bedste at kunne gå en tur uden snor, både for dig og for din hund.