Tips til et godt terapiforløb

ANNONCE

Det at komme i terapi er noget, der kan opleves som et stort skridt. Det kan være, du går og overvejer, hvordan psykologen mon vil være at snakke med. Eller måske har du tanker omkring, hvad vedkommende vil spørge ind til, og om du måske kommer til at blive berørt at det, der skal snakkes om. Og så kommer spørgsmålet måske også omkring, om du vil få noget af forløbet. Tankerne som disse er helt normalt at have, før man begynder hos en psykolog. Lad os prøve at dykke mere ned i, hvordan du får mest muligt ud af et terapiforløb. 

Find en psykolog, du føler dig komfortabel ved

Der er flere ting, som kan spille ind i forhold til, om et terapiforløb bliver godt. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du føler dig komfortabel ved den psykolog, du kommer ved. For det giver også sig selv, at man kun får lyst til at åbne op omkring sit liv, når man sidder foran et andet menneske, som udviser forståelse for ens situation og hvordan man har det.

Hvad arbejder terapien hen mod?  

Det kan nogle gange være en diffus størrelse, når man skal forholde sig til, om et terapiforløb har været godt. Og det bliver kun endnu sværere, hvis ikke psykologen sammen med dig indkredser, hvad du ønsker hjælp til, og hvad du ønsker med terapien. Det kan nemlig også hjælpe dig selv mere på vej, da der bliver en klar retning for, hvor I skal arbejde jer hen sammen. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at der ikke skal sadles om og skiftes retning undervejs. 

Disse to ting er nogle, du selv kan være opmærksomme på, når du skal begynde i terapi. Og hvis du f.eks. leder efter terapi Århus, så er der alle gode muligheder for, at du finder en psykolog, som giver dig godt terapiforløb. 

Comments