Se klassiske biler online

I denne coronatid er det ikke altid sikkert at møde op til de store veteranbil-arrangementer. Derfor er det blevet oplagt at søge veteranbiler / klassiske biler online. Der er mange fordele ved at bruge denne løsning.

Ud over det sundhedsmæssige er der også andre fordele ved at søge veteranbiler online. Det er nemt og hurtigt at sortere efter mærke, pris og årgang. Og så er overblikket nogle gange større. Man sorterer nemt efter et bestemt forhold, fx mærke. Herefter kan man yderligere sortere efter fx pris.

Prisen

Når man kontakter køber, er det altid godt at lægge mærke til, om det er passende at begynde at diskutere pris. Nogle sælgere skriver direkte i deres annoncer for klassiske biler, at prisen er fast. I den sammenhæng skal man ikke forsøge at prutte om prisen. Det anses for uhøfligt, når der direkte står, at prisen er fast.

I andre tilfælde er det klart en fordel at forhandle pris. Det er ikke usædvanligt, at man kan få taget 10 % af prisen, hvis man forhandler rigtigt. Noget af det mest afgørende for prisen er bilens stand, dens sjældenhed og ligeledes anvendelsen af originale dele og selvfølgeligt kilometerstand. Desuden kan det betyde noget, hvem der har ejet den. Man ser flere eksempler på veteranbiler, som kommer til at ligge meget højt prismæssigt, fordi de eksempelvis har været ejet og kørt af en kendt. Således var fx James Deans bil meget, meget værd. Ikke kun fordi den var en klassiker. På samme måde har biler, som har været ejet af danske skuespillere været meget dyrere end lignende modeller.

Brugen af originale dele er et væsentligt tema, når vi taler priser på klassiske biler. Desværre tror nogle, at man bare kan bruge billige reservedele, men det betaler sig at gå efter de originale. Købere, som har forstand på klassiske biler, kan hurtigt se, om man har brugt de rigtige dele. Held og lykke med din jagt på de gamle biler.