Derfor bliver dit syn dårligere

0

Hvis du står overfor at skulle have briller, så skal du ikke tænke at det er unormalt, det er nemlig det stik modsatte. Langt de fleste danskere kommer til at gå med briller på et tidspunkt. Ca. 60% af befolkningen over 12 år går med briller eller kontaktlinser. Når man er barn og ung er det naturligvis ikke helt så udbredt, som når man bliver ældre. Når man eksempelvis bliver over 60 år, så er det omkring 92% af alle danskere der bruger briller i en eller anden udstrækning. Men hvorfor er det egentlig sådan, og hvorfor bliver være syn dårligere med alderen?

Ting man bruger bliver slidt

Groft sagt kan man sige det sådan, at ting man bruger meget bliver slidt. Det er svært at finde på noget på din krop, som du bruger mere end dit syn. Fra du vågner til du går i seng, er dine øjne på arbejde. Det eneste du bruger mere end dit syn er dine organer. Du kan sammenligne det lidt med, at hvis man arbejder hårdt fysisk hele livet, så bliver kroppen også hurtigere slidt ned, end hvis man ikke laver så meget. Laver man omvendt for lidt, så er det skidt af andre grunde. Men ting der bliver brugt – bliver slidt. Det gælder dit syn såvel som det gælder resten af kroppen. Jo ældre man bliver, jo svagere bliver ens krop, og jo mere skal der til at holde den i god form.

Gammelmandssyn

Det er meget normalt at man, når man kommer lidt på i årenes udvikler et såkaldt gammelmandssyn. Dette er det der også kaldes for langsynet, og hænger sammen med at linsen som sidder bag øjet mister sin elasticitet og dermed ikke kan fokusere på sammen måde, som den kunne tidligere.

Der er naturligvis også mange unge og yngre, der er langsynet, men her er der tale om en bygningsfejl, og ikke dette såkaldte gammelmandssyn. Der er nogle der med årene faktisk får et bedre syn, men ofte vil det alligevel gå den anden vej på et tidspunkt.

For mens kan kan træne sin krop til at være spændstig og stærk, så er det svært at træne øjet på samme måde. Man kan dog hjælpe det på vej, ved at sørge for at der er godt lys, da ens øjne på den måde ikke skal arbejde så hårdt for at fokusere.

Grunden til at man får dårligere syn med alderen, er ganske enkelt at linsen bag øjet som resten af kroppen bliver stivere og mindre elastisk.

Leave A Reply

Your email address will not be published.