Paleo Diæten er et hit

Der findes et hav af forskellige diæter, som hver især lover utrolige resultater. De fleste forsvinder dog hurtigt, da de reelt set ikke har meget at tilbyde. Det sker særligt fordi diæterne ikke er holdbare i længden. En diæt som virkelig har taget Danmark med storm er Paleo, men hvor effektiv er den egentlig?

Paleo diæten tager Danmark med storm

Paleo er diæten som er bedst forbundet med begreberne LCHF og keto. Det er altså alle sammen begreber som bekriver samme livsstil, nemlig hvor man spiser en diæt som er høj i fedt og lav i kulhydrater. Diæten står på mange måder i kontrast til hvad man normalvis ville anse som sundt.

Spiser man en Paleo diæt skal man altså have massere fedtstoffer og ingen kulhydrater, hvilket naturligvis også inkluderer frugt. Ikke nok med det, men når man følger denne diæt er det altså ikke bare fedt man går efter, men det mættede fedt. Det betyder altså store mængder smør.

Af denne grund er der endda mange som følger Paleo diæten der tilføjer store mængder smør til morgenkaffen. Ja, du hørte rigtigt, en god portion smør i kaffen. Denne type kaffe omtales normalvis som keto kaffe eller bulletproof kaffe. Selvom det lyder lidt specielt er der mange danskere som dagligt indtager en kaffe fyldt med smør om morgenen.

Dertil kommer der naturligvis også de andre fødevarer. Det er ikke kun mættede fedtstoffer man indtager på diæten. Der er eksempelvis ikke noget galt med en olie eddike dressing, men det er derimod ikke alle salater som spises. Primært dem som er særligt lave i kulhydrater, hvis nogen overhovedet.

Desuden er det også blevet super nemt at finde Paleo opskrifter, som kan findes på sider som Altmad, hvor man finder det meste indenfor LCHF.

Virker Paleo?

Ideen lyder måske lidt speciel. De færreste som ikke kender til diæten ville gætte på at smør i kaffen er sundt. Til trods for de utraditionelle opskrifter er der altså rigtig mange som oplever utroligt store sundhedsfordele.

Vi har set utallige eksempler på danskere som taber mange kilo, efter at begynde på diæten. Ikke nok med det, men det er tilmed vedvarende vægttab. Det er jo ellers en af de største problemer ved denne typer diæt, nemlig at de ikke er holdbare.

Til trods for hvad man skulle tro er der altså mange der prøver diæten som ser ikke kun vægttab men også andre fordele. Mange føler eksempelvis at de får mere energi og overskud i hverdagen.

Så der er altså masser fordele man kan forvente med diæten, men man bliver desværre nød til at sige farvel til kager og alle de søde desserter man ellers spiser. Dog kan man altså spise rigeligt med smør og olie.