Guide: Find en god psykolog

ANNONCE

Når du står og skal have psykologhjælp, så har du måske allerede bemærket, hvor mange der er at vælge mellem. Det kan derfor også være noget af en jungle at navigere rundt i. Heldigvis kan du stoppe op og få hjælp her til, hvordan du finder en god psykolog. 

Først og fremmest så er der mange forskellige ting, der kan påvirke, hvad netop du vurderer som en god psykolog. Alligevel så er der nogle gængse ting, som kan spille ind på oplevelsen hos en psykolog – og de ting skal vi prøve at kigge på.

Føler du dig tryg ved psykologen? 

Det er utrolig vigtigt, at du føler dig tryg og godt tilpas hos psykologen. For du skal trods alt sidde overfor et andet menneske, som du skal dele personlige ting, som du måske ikke har nævnt for mange andre. Det betyder derfor også meget for dit forløb, om du føler dig tilpas ved at åbne op for vedkommende. Men hvordan kan man fornemme på forhånd, hvordan psykologen er? Du kan både få en fornemmelse af det, hvis du giver psykologen et kald. Alternativt kan du også bruge første samtale i terapien til at mærke efter, om du vil fortsætte hos psykologen. 

Find en psykolog med specialiseret erfaring

Det kan være en fordel for dig, hvis du finder en psykolog, som har særlig erfaring med din udfordring. Det kan nemlig være udtryk for, at vedkommende har hjulpet andre i lignende situationer, og at psykologen derfor også ved, hvordan du kan hjælpes videre. 

Find en lokal psykolog

Det kan også være en fordel for dig, hvis du finder en lokal psykolog – det kan gøre det meget mere belejligt, når du skal til og fra terapien. Skal du f.eks. finde en Århus psykolog, så start gerne her.