Boliglån uden om banken

0

Fremtidsdrømme og boligdrømme går ofte hånd i hånd. Mange aftener kan gå med at forfølge drømmen på nettet på diverse boligsider. Og endelig en dag, har man fundet det helt rigtige hus. Det ligger perfekt, opfylder de krav og ønsker man har, og drømmen er indenfor rækkevidde. Men hvad gør man så, når man står med salgsopstillingen i hånden, og banken siger nej? Når man har fundet den bolig, man gerne vil forme sit liv ud fra, men banken ikke er villig til at låne en pengene? Svaret er, at man må finde et boliglån uden om banken og det kan heldigvis godt lade sig gøre.

Er det sikkert at låne penge uden om banken?

Det vigtigste er, at du laver en investering i et hus, som din økonomi kan bære. At banken har sagt nej, er ikke ensbetydende med, at du ikke kan klare den opgave. Banken har nogle stringente retningslinjer og faste beregningsformler, som de følger. Det gør de for at passe på sig selv som pengeinstitut og på dig som køber. Men det er ikke altid, at der er grund til så store livremme og seler. Det er ikke givet, at du nødvendigvis har brug for samme rådighedsbeløb, som banken kalkulerer med. Men det gør ingen forskel for banken, at du kan vise, at du slet ikke bruger så mange hver måned, som de budgetterer med. Heldigvis er der alternative virksomheder, der er klar til at lave mere individuelle bedømmelser, før de træffer deres valg.

Alternative låneløsninger

De muligheder du sidder tilbage med, er enten at opsøge andre banker end din egen eller at finde et boliglån uden om banken. Bankmarkedet i Danmark opererer efter overordnede retningslinjer fra Finanstilsynet. Der kan dog være små forskelle, og du kan være heldig, at de falder ud til din fordel. Anbefalingerne fra Finanstilsynet kan tolkes forskellig, og måske falder det ud til din fordel. Hvis det ikke er tilfældet kan du finde et alternativt finansieringsselskab. Det er ikke ønskværdigt for dig at optage en række kviklån med utrolig høj rente, så du får en masse klatgæld. Undersøg derfor andre finansieringsselskaber, der har investorer, der er villige til f.eks. at udstede et ejerpantebrev og låne dig pengene på den måde.

Er det dyrt at låne penge uden om banken?

Du kommer ikke udenom, at du skal betale en højere rente, end den du skal betale i banken. En privat investor har brug for en sikkerhed og en gevinst, når der ydes et lån. Ingen låner penge ud gratis. Sørg for at et boliglån uden om banken sker gennem en velorganiset virksomhed med erfaring indenfor området.   

Leave A Reply

Your email address will not be published.