3 ting du bør gøre, hvis nogen har hjertestop

0

Hjertestop kan ske for enhver, når som helst. Følgende 4 ting vil give andre de bedste chancer for at overleve, hvis det oplever et hjertestop

  1. Ring 112
  2. Sørg for at have hjertestarter App’en installeret på din telefon, så du kan orientere dig om, hvor den nærmeste hjertestarter forefindes. Du kan også bruge app’en til at kalde efter hjælp.
  3. Tag et førstehjælp kursus og sørg for at holde det ved lige.

Meen, Hvem kan bruge en hjertestarter?

Det er måske det, som forundrer mange. For du behøver faktisk ikke at blive uddannet til at bruge en hjertestarter – alle kan bruge den. Der er klare instruktioner om, hvordan man bruger udstyret. Hjertestarteren vurderer hjerterytmen og vil kun instruere dig til at give et stød, hvis det er nødvendigt. Du kan ikke afgive et stød ved et uheld, hjertestarteren tillader dig kun at støde, hvis det er nødvendigt.

I en nylig undersøgelse sagde tre fjerdedele af mennesker, at de ikke ville føle sig sikre nok til at handle, hvis de så nogen have hjertestop. Derfor er det utrolig vitigt, at vi udanner endnu flere personer i førstehjælp. Flere kampagner, der forklarer konceptet og dets enkelthed, vil uden tvivl også have en gavnlig effekt.

Køb en hjertestarter

Masser af byer, menighedsråd og lokalsamfund er ved at investere penge i, at kunne stille en hjertestarter offentligt tilgængelig. Her vil det naturligvis være alt efter byens størrelse, hvor mange hjertestartere, der bør købes ind. Min egen mening er klart, at der bør ikke være længere til en hjertestarter, end man hurtigt kan løbe hen og hente den. Denne tanke betyder dog en forholdsvis stor investering. Derfor forsøger mange byer istedet at udanne deres borgere til at vide præcis hvor hjerterestarterne er i deres by.

Alternativt kan du købe en hjertestarter til dig privat brug – så er du altid sikker på at kunne hjælpe eller blive hjulpet, hvis uheldet skulle være ude. Det er en smart og fornuftig måde at investere i sig selv og andre – uden at det faktisk behøver koste meget.

Du kan finde en stort udvalg af validerede alkometre, blodtryksmålere, skridttællere med mere på følgende shop.

Få din arbejdsplads til at investere i en hjertestarter

At have en hjertestarter på arbejdspladsen kan redde liv. Mange virksomheder har en hjertestarter og tilbyder CPR-uddannelse for at demonstrere deres engagement i medarbejdersundhed.

Hvor kan jeg finde en hjertestarter?

Hjertestartere er normalt placeret på arbejdspladser og offentlige rum, som lufthavne, indkøbscentre, samfundscentre, lokale sportshaller og togstationer.

Hvis du har brug for en hjertestarter i en nødsituation, vil 112 opkaldshåndtereren ofte vide, hvor man er, og fortælle dig, så du kan bede nogen om at få det. 

Men ved at udføre normal hjerte lungeredning, er du aktiv med til at forlænge personens chancer for overlevelse. Derfor bør alle aktivt søge uddannelse i selvhjælp. Det er nemlig ikke altid, at der vil være en hjertestarter tæt på.

Hvorfor har vi brug for flere hjertestartere?

For at hjælpe alle, der er i hjertestop, skal en hjertestarter findes så hurtigt som muligt. For hvert minut det tager før hjertestarteren giver nogen stød, reduceres overlevelseschancerne med op til 10%. Så det er utrolig vigtigt. Har du derfor ingen ide om, hvor du kan finde en i dit lokalsamfund – så sæt dig ind i det. Mener du ikke der er nok i din by, så bed de lokale politikere om at udbedre problemet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.