Bearbejdning med de perfekte forudsætninger for præcision

Som en dansk markedsledende producent af fræset og drejet samt ætsede, stansede og bukkede fine mekaniske dele i de sidste 30 år har Mekoprint Chemigraphics udviklet en stærk ekspertise og teknologier til at blive en komplet partner.

Når det kommer til udvikling og produktion af mikropræcisionskomponenter, fortsætter Mekoprint med at investere i nye teknologier som laserskæring, svejsning og gravering for at imødekomme kundernes behov.

BEARBEJDNING MED EN ENKELT HÅNDTERING SIKRER DEN HØJESTE PRÆCISION

Mekoprint Chemigraphics beskæftiger dygtige medarbejdere, der er specialiseret i avanceret præcisionsfræsning og drejning i materialer som bl.a. aluminium, stål, rustfrit stål og titanium.

”Vi har skabt den perfekte opsætning til drejning og fræsning af mikrokomponenter, der finder sted i et klimakontrolleret miljø. Dette giver os muligheden for at fremstille de mest præcise dele under de bedst mulige forhold.

Vi er blandt flere andre teknologier specialiseret i præcisionsfræsning og drejning af mikrokomponenter. Med vores mikrofræsning og drejeteknologi er vi i stand til at fremstille de mest komplekse præcisionsdele muligt med tolerancer så lave som +/- 5 μm.

Vi arbejder i en lang række forskellige kvaliteter inden for aluminium, stål, rustfrit stål og titanium. Vi tilbyder dog en endnu større variation af materialer og har for nylig lanceret en ny løsning i Mu-Metal, ” forklarer Bjørn Mølbach Krogh, Design and Development Manager.

”Vi forstår, at præcision og et højt kvalitetsniveau er afgørende for vores kunder. Derfor med vores moderne måleudstyr GOM Vision System, sikrer vores eget kvalitetsstyringsteam overlegen kvalitet med hver levering, ” forklarer Benny Albrektsen, divisionsdirektør for Mekoprint Chemigraphics.

Precision Micro machining

FINMEKANISK LASERSKÆRING MED MAKSIMUM PRÆCISION OG PRODUKTIVITET

De nyeste teknologier på Mekoprint inkluderer mikrofremstilling med ultra-korte impulslasere til mikrolaserskæring, lasermikrosvejsning og lasergravering.

”Hos Mekoprint kommer kundernes behov først, hvorfor vi investerer i de nyeste teknologier og kompetencer for at imødekomme disse krav.
Laserskæring tilbydes som et supplement til fotokemisk ætsning og automatstansnings-teknologi, hvor der er behov for meget høj geometrisk præcision eller meget smalle åbninger i forhold til materialetykkelsen, ”
forklarer Benny Albrektsen, divisionsdirektøren for Mekoprint Chemigraphics.

Arbejdsområdet er 500 x 500 mm med evnen til at skære materialetykkelser inden for 0,05 til 1,5 mm i mange forskellige materialer, f.eks. stål og rustfrit stål, nikkelsølv, messing, kobber, aluminium, glasfiber samt plastmaterialer såsom PEEK.

Opsætningen hos Mekoprint til laserskæring af mikrodele har sine klare fordele, når det kommer til høje hastigheder, en utrolig nøjagtighed på +/- 0,01 mm og en minimal varmeindflydelse af materialet. Fiberlaserstrålen tillader afskæring af selv de mest komplekse geometrier og de smaleste spor i materialet.

”Med et fundament af granit og direkte drivning af akserne kan maskinen udføre med en høj processtabilitet og en præcision på skæringen i et niveau på +/- 0,01 mm, afhængigt af materialet og materialetykkelsen.” siger Jesper Schou, Design Engineer.

FRA IDE TIL DET FÆRDIGE MIKROKOMPONENT

”Mekoprint er en seriøs og professionel partner til fremstilling af præcisionsdele med høje krav til tolerancer og finish, med de yderligere muligheder for at producere prototyper, med det design og konstruktion, som dine produkter har brug for,” forklarer Benny Albrektsen.

”Dette inkluderer muligheden for overfladebehandling af en kombination af interne teknologier til overfladebehandling på Mekoprint, f.eks. Anodisering og maling, der suppleres med en lang række nære forretningspartnere, der leverer forskellige typer belægning, f.eks. nikkel / tin, nikkel / guld eller elektroforzinkning.
Yderligere, hvis der er behov for rengøring af mikrolasersnitterne, kan vi, afhængigt af emnet, tilbyde både mekanisk og kemisk rengøring,”
tilføjer han.

Læs mere om vores finmekanisk bearbejdning på mekoprint.com.