Hvad er lagerløsninger?

0

BITO Lagerteknik

Vil du gerne vide noget om lager, lagerteknik og internt vareflow? Måske interesserer du dig for effektive lagerløsninger og processer til ordreplukning og metoder.

Lagerløsninger er en betegnelse for effektive systemer til opbevaring og organisering af varer, produkter m.m. i en virksomhed. Den optimale lagerløsning hjælper med at kontrollere materialestrømmen og alle de informationer, der er forbundet med denne proces. Derudover spiller lagerløsningen en afgørende rolle, når det kommer til at optimere lagerkapaciteten.

Derfor er lagerløsninger et af de vigtigste elementer indenfor intralogistik.  

En god og gennemtænkt lagerløsning er særdeles effektiv til at gøre transport- og gåafstande kortere samt medvirke til hurtigere tilgængelighed til produkter. Men også effektiv behandling, forandringsparathed og høj leveringskvalitet, er fordele, der følger med et godt lagersystem.

Et lagersystem omfatter de intralogistiske processer – fra identificering, undersøgelse og opbevaring af varer frem til deres afsendelse. Vigtige dele inkluderer kontrolsystemet, lagerpersonalet, lagerledelsen og lager- og transportteknologi. De forskellige krav til anvendelsen er afgørende for, hvorvidt der er behov for et statisk eller dynamisk lagersystem.

Virksomheder, der har brug for at opbevare mange varer og produkter, bruger for det meste hylder til deres opbevaring i stedet for på gulvet. Der findes mange forskellige typer af reolsystemer, der hver har deres forskellige funktioner og muligheder, som afhænger af den enkelte produkttype. Det reolsystem, der bedst opfylder et specifikt behov, afhænger af produkternes størrelse og vægt, samt den måde, som de læsses og ”plukkes” på af lagermedarbejderen.

Krav til en lagerløsning

En lagerløsnings formål er at forbedre strømmen af materialer og skabe en balance mellem udsvingene på udbud og efterspørgsel ved at sikre, at lagerbeholdningen er dér, hvor den skal være. Der findes et stort antal af forskellige lagersystemer, der hver især kan understøtte og forbedre en virksomheds forskellige funktionsområder.

Samlebånd eller produktionslinjer har også behov for et selvstændigt lager for at sikre en effektiv levering af dele til produktionen uden der opstår problemer, og det er tit også nødvendigt med et bufferlager til de forskellige samle- eller produktionsstationer.

Reservedelslagre muliggør hurtig og præcis levering af reservedele, mens distributionslagre er forbindelsesleddet mellem virksomheden og kunden.

Søger du råd vedrørende valg af det rigtige lagerudstyr eller hjælp til at undgå plukkefejl, så lad os rådgive dig til det rigtige køb.

Hos Bito Lagerteknik rådgiver og hjælper vi altid. Vi har mange års erfaring med masser af tilfredse kunder.

Leave A Reply

Your email address will not be published.