Energioptimering af boligen

0

Der er mange måder at energioptimeret i hjemmet. Den store fordel ved dette, er selvfølgelig at man kan spare mange tusinde kroner årligt, ved at gøre nogle tiltag i hjemmet. Det kan være mere isolering, nye døre og vinduer, men det kan også være at indstille radiatorerne optimalt, eller få et nyere gasfyr. Energioptimering er også godt for miljøet, og så får det ejendomsværdien til at stige. Det er noget flere og flere huskøbere vægter rigtig højt

Facadeisolering

Facadeisolering er en god måde et energioptimere hjemmet på. Det svarer til at give huset en varm frakke på, der gør at kulde bliver holdt ude, og varmen inde. Den udvendige isolering har det fordel at man får en helt ny facade til huset, samtidig med at man sparer flere tusinde kroner årligt på varmeregningen. I forhold til indvendig isolering, tager man ikke af dyrebar plans indendørs, og man får heller ikke de samme kuldebroer. I 2020 kan man få fradrag på 12.500 kr. pr. person i huset på arbejdslønnen hvis man vælger facadeisolering.

Nyt døre og vinduer

Da man lavede døre og vinduer før i tiden ,var der ikke de samme krav til isolering, som der er i dag. De var dårligere isolerende, end de er i dag, derfor kan det muligvis være en fordel at udskifte til nogle nyere. Prøv at tag hånden ind foran vinduerne og mærk om det trækker. Hvis det trækker, betyder det er du lukker en masse varme ud. Det er ikke godt for økonomien. En anden ting, kan også være hvis de omkringliggende fuger er hullede eller slidte.

Hulmursisolering

Hulmursisolering er en billige måde at energioptimere boligen på, men kan kun lade sig gøre hvis huset har hulmure. En hulmursisolering kan typisk klares for omkring 40.000, hvorimod en facadesisolering hurtigt koster 120.000 kr.

Loftisolering

Med tiden vil isolering på loftet synke en smule. Det gør at de 100 mm. man lagde på loftet i gamle dage, måske er sunket til 50- 80 mm. I dag er der Krav om 250 mm. isolering på loftet i nybyggerier. Da varmen altid stiger opad, er der mange penge at spare ved at få isolereret loftet optimalt

Leave A Reply

Your email address will not be published.