Online terapi dukker op hos psykologer

REKLAME

Når man forestiller sig, at man skal til psykolog, så giver det formentlig mange forskellige associationer. Måske er det første, der falder én ind, at psykologen sidder foran en med en notesblok. Måske har man en idé omkring, hvordan rummet ser ud – to stole foran hinanden, måske endda med et lille bord, hvor der er plads til lommeletter. 

For mange kan det være et stort skridt at gå til terapi – men hvordan ser det hele ud, når terapien sker i nye rammer? Altså når terapien sker online? For mange rykker det nok ved opfattelsen af, hvordan det er af gå til psykolog. 

Taget i betragt af den situation, som Danmark står i nu, med Covid-19, så er online terapi endnu mere aktuel end nogensinde før. Det ses derfor også, hvordan flere og flere forløb flyttes, så de ikke er fysiske men i stedet online. Men hvordan fungerer det, når man tager terapien og fjerner mange af de forestillinger, man har omkring det? For med online terapi er man på sin vis med til at vende psykologforestillingen meget på hovedet. Man møder psykologen på en anden måde, og det er måske et skift, som både psykologer og klienter skal vænne sig endnu mere til. Et af de psykologhuse, som har online terapi er disse psykologer i København. Og selvom de har arbejdet med online terapi i lang tid, så er det for alvor nu, at klienter også bliver præsenteret for denne terapiform. 

Større fleksibilitet med online terapi

Med online terapi giver det endnu mere fleksibilitet ift. den psykolog, man kan komme til. For lige pludselig er man ikke begrænset til bestemte områder i landet – da et terapiforløb oftest varer alt fra et par uger og til et par måneder, så vælger de fleste at finde en psykolog, som er relativt tæt på dem. Med online terapi har man omvendt endnu bedre mulighed for at vælge præcis den psykolog, som man ønsker.