Lær selv at programmere din hjemmeside

0

Nu til dags går mange rundt med den opfattelse at programmering er svært, og at det vil kræve en programmør at få opsat en hjemmeside til sin blog eller webshop, men det er ikke tilfældet. Selvom det kun er knap 1 % af verdensbefolkningen som kan programmere, er det relativt nemt at går til, hvis man ved hvor man skal starte. Hjemmesider er hovedsageligt programmeret i to programmeringssprog: HTML (Hyper Text Markup Language) og CSS (Cascade Style Sheets). Ved hjælp af disse to sprog kan du skabe indholdsrige og visuelt interessante hjemmesider, som kan have mange formål, som f.eks. en webshop der sælger altankasser, blogs, opslagsværker og meget mere. HTML og CSS spiller sammen når man skal kode en hjemmeside. HTML bruges til at skabe indholdet – det gælder tekster, overskrifter, billeder, videoer, links, tabeller, knapper og meget mere. Men hvis man bare bruger HTML, vil indholdet ikke se særligt spændende ud. Hjemmesiden vil udelukkende være sort og hvid, tekststørrelsen og -typen vil være det samme, og alle elementerne vil bare være opstillet nedenunder hinanden. Det er hér at CSS kommer ind i spillet. Med CSS kan du style elementerne på din hjemmeside, så det bliver lidt mere spændende at se på. Det kunne f.eks. være at ændre på farverne på baggrunden, størrelsen på teksterne og opstillingen af elementerne. Med HTML og CSS kan man dermed skabe alt det som er nødvendigt for en attraktiv hjemmeside. Derudover kan det være ganske gratis at lære det. Internettet tilbyder masser af muligheder for vejledninger og opslagsværker for hvordan man skal bruge HTML og CSS. På SimpleCode kan man lære programmering for begyndere. Der kan man finde vejledninger til både HTML og CSS, samt andre programmeringssprog, hvis man vil lære mere. Artiklerne er skrevet på dansk og på en måde så de er overskuelige og nemme at forstå.

Leave A Reply

Your email address will not be published.