Værd at vide omkring angst

Når det kommer til angst, så er det en lidelse, som kan være utrolig uhåndgribelig. Hvis man observerer en forsamling, så vil en person med angst ikke være den, som du lige umiddelbart vil kunne spotte – i hvert fald ikke hvis man sammenligner det med f.eks. en person med ADHD. Det er desuden langt fra alle som ved, at de har angst, når angstsymptomerne melder sig – og det kan netop også give anledning til mange bekymringer omkring, hvad det er der sker i ens krop og tanker, når angsten banker på. Der kan nemlig ske det, at man vender blikket indad, når man ikke kan finde logiske forklaringer på det, man oplever. Når det kommer til angst, så er en ting dog sikkert. Der er altid en årsag til angst, men årsagen er ikke dig. 

Hvad kan være med til at trigge angst? 

Noget af det der kan være med til at trigge angst er følelser, som man forsøger at undgå. Det har angst psykolog, Henrik Holm Hansen bl.a. skrevet om i dette blogindlæg omkring angst. En af de måder man kan forsøge at komme væk fra sine følelser og angst på er gennem sine tanker. Man ser nemlig også hos dem, som har angst, hvordan de oplever tankemylder, og hvordan de ikke kan få hold på deres tanker. Man kan f.eks. have mange bekymrende tanker, som kan gøre det svært at sove om natten. Angst og søvnproblemer er noget, som går hånd i hånd. 

Det er facetter som disse, som en angst psykolog kender meget til. Der er derfor også god grund til at søge ind hos en, som er vant til at arbejde med de udfordringer, som angst giver. På den måde kan man få effektiv hjælp fra en, som kender mere dybdegående til ens situation.