Hvad kan man som virksomhed gøre for at passe bedre på miljøet?

0

Miljø er et populært emne for tiden, men hvad kan man som virksomhed gøre for at passe bedre på miljøet? Der er mange virksomheder i Danmark og små ting kan gøre en masse for miljøet. Her er der samlet et på tips til, hvad du kan gøre som virksomhedsejer.

1. Benyt så lidt emballage som mulig og genanvend det du kan

Til indpakning af forsendelser m.m. benytter du helt sikkert en masse emballage, hvor du kan forsøge at optimere og nedskære forbruget, hvor det er muligt. Husk at alt tæller, så at benytte lidt mindre rullepap eller skrue lidt ned på andet pakkefyld, vil alt sammen gøre gavn. Ved pakning af f.eks. et cykelophæng er det vigtigt at benytte en så lille papkasse som mulig, hvor kun det nødvendige pakkefyld anvendes. Hvis du kan nedbringe brugen af emballage, kan du gøre meget godt for miljøet. En måde at anvende mindre emballage på, er ved at pakke flere ting sammen, i stedet for at sende som delforsendelser. Miljøvenlig emballage der er nedbrydeligt, er også en god ting – så ved du, at det også bliver afskaffet ansvarligt. Der findes flere forskellige miljømærkater, som du kan have på din hjemmeside, hvis du benytter miljøvenlig emballage, det vil give dig et godt omdømme og forhåbentlig tiltrække flere kunder.

2. Hvis du afsender mange pakker, kan det være en god ide at anvende et miljøvenligt fragtselskab

Mange fragtselskaber begynder at fokusere på miljøet ved at benytte varevogne og lastbiler, som kører længere på literen. Derudover forsøger de at optimere deres ruter, så de kører den kortest mulige rute. Som virksomhedsejer kan du kontakte flere forskellige fragtselskaber og høre, hvad de gør på området. Miljøvenlige fragtfirmaer kan ofte være en smule dyrere end andre, men til gengæld gør du noget godt for miljøet. Det kan du nævne det på din hjemmeside og benytte i dit PR-materiale, da du derved sætter din virksomhed i godt lys, og flere måske vil vælge at handle hos dig, netop grundet dit fokus på miljøet.

3. Genanvend så meget som muligt i virksomheden

Prøv at genanvende så mange materialer som muligt – husk at alt tæller. Det gælder både paprester og gamle computere. Ofte kan der også være en økonomisk gevinst ved genanvendelse, for hvorfor ikke videresælge dine gamle computere og tjene lidt på dem? Og den pap du modtager dine produkter i fra leverandører, hvorfor smide den ud i stedet for at benytte den til forsendelse af nye varer?

4. Undgå kæmpe opvarmede lokaler

Har du en stor opvarmet lagerhal eller kontorlokale, hvor du kun benytter halvdelen af den, er det en god idé af kigge efter noget mindre, eller udleje den resterende del til andre virksomheder, så den i det mindste bliver brugt. Det kræver et kæmpe forbrug at opvarme en lagerhal, så det kan spare dig penge og gøre noget godt for miljøet, hvis du undgår dette. Du kan også stille dig selv det spørgsmål, om den behøver at være opvarmet?

For jer der har behov for store lokaler, så skru lidt ned for varmen – ofte åbnes der vinduer for fuld udblæsning med radiatorerne tændte, fordi der er for varmt i rummet – så hvorfor ikke skrue lidt ned?

Dette var bare nogle tips til hvad du kan gøre, men der er helt sikkert endnu mere, der kan gøres. Jeg håber, at disse råd kan hjælpe dig med at blive bedre til at passe på miljøet. Husk, at det er bedre at gøre en lille smule end slet ingen ting.

Leave A Reply

Your email address will not be published.