Lytter du til lydbøger?

Er du begyndt at lytte til lydbøger? Hvis svaret er nej, så skal du læse med her – vi kommer nemlig med 3 gøde grunde til, hvorfor du bør overveje at skifte de fysiske bøger ud med lydbøger.

Lydbøger er billigere

Har du været ude at købe en ny bog for nyligt? Så ved du, at priserne for en ny bog typisk ligger på omkring 250-300 kr. – for én bog vel at mærke.

Køber du i stedet lydbøger hos Bookmate eller lignende tjenester, betaler du 99 kr. om måneden (for andre tjenester lidt mere). Køber du blot fire nye bøger i løbet af et år, svarer det altså med andre ord til et helt års forbrug af lydbøger hos en e- og lydbogstjeneste som Bookmate.

Du får mere for pengene

Vent lige lidt… har vi ikke lige nævnt, at lydbøger er billigere? Jo, det har vi. Her sammenlignede vi prisen på en lydbog med prisen på en fysisk bog.

Hvad vi imidlertid ikke tog højde for er, at du ikke får én lydbog for 99 kr. – du får et udvalg; ja nærmest et helt bibliotek af lydbøger til samme pris.

For 1/3 af prisen får du med andre ord adgang til flere hundredtusinde bøger, som du frit kan vælge og vrage imellem. Og du kan selvfølgelig høre lige så mange bøger, som du overhovedet orker.

Lydbøger fylder mindre

Det giver næsten sig selv, men det er en kæmpe fordel, så lad os bare nævne den. Lydbøger fylder mindre. Med en streamingtjeneste får du som nævnt adgang til flere hundredtusinde bøger uden, at de fylder på reolen. Forestil dig lige engang, hvor meget disse bøger ville fylde i dit hjem?!

Samtidig er det også en fordel, at alle lydbøgerne kan være på din telefon – du kan dermed have et helt bibliotek med, når du er på farten, og du risikerer aldrig at glemme at få din yndlingsbog med i tasken.

Masser af fordele

Ovenstående er blot tre af mange fordele ved lydbøger, og er du ikke allerede begyndt at lytte til bøger, kan det kun anbefales at starte. Det er muligt, at du ikke får hele verden for dine fødder, men til gengæld får du masser af litteratur til dine ører!