Giv din bordplade et nyt udtryk med slibning

0

Slibning er den ideelle måde at give en gammel og slidt bordplade et helt nyt liv på. Hvis du har en bordplade i træ, kan du med få og simple tricks forvandle den og give den præcis det udtryk, du går og drømmer om. Du skal selvfølgelig starte med at få din bordplade slebet, så den er klar til at få den behandling, du ønsker, den skal have. 

Efterbehandling er nøglen til udtryk 

Slibning i sig selv kan også give din bordplade et nyt udtryk, men den kræver efterbehandling for at blive holdbar og modstandsdygtig. Efterbehandlingen af din slebne bordplade vil oftest være en form for olie, som du smører den godt ind i. Olie kan du få i mange farver og nuancer, som hver især kan give din bordplade det udtryk, du gerne vil have. Det kan være en lys bordplade i træ, som du gerne vil gøre mørkere og mere varm i tonen, så skal du give den en olie, som er mørkere end træet selv. På den måde kan du skabe en personlig bordplade, som også er slebet, og derfor er så god som ny. 

Omhyggelighed med olien 

Når du polerer din bordplade med olie, skal det ikke gå hurtigt. Det er vigtigt, at du tager dig god tid og er omhyggelig, så du opnår det pæneste resultat, som også er det mest holdbare i længden. Olien skal masseres ind i bordpladen, og du skal sørge for, at den bliver jævnt fordelt over hele pladen, så den bliver ensartet over det hele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.