Forældrekøb, hvad er det?

0

Et forældrekøb er når et barns forældre køber en ejerlejlighed for deres barn. Et forældrekøb fungere på den måde at barnets forældre køber ejerlejligheden for deres barn, hvor han eller hun lejer sig ind i boligen og betaler x antal kroner i leje til sine forældre. 

Forældrekøb, er det en god investering?

Der er mange, især unge mennesker som skal læse videre på en videregående uddannelse, der benytter sig af denne mulighed. Det kan nemlig godt betale sig at forældrene køber en ejerlejlighed til deres barn, mens barnet studere i fx. København i forhold til at han eller hun bor til leje hos en anden person eller for den sags skyld et andet boligselvskab. Et forældrekøb kan også godt være en god investering for barnets forældre og for selve barnet, da forældrene i sidste ende kan sælge deres ejerlejlighed til deres barn. 

Hvilke fordele er der ved et forældrekøb?

De fordele der er ved at købe en ejerlejlighed som forældre, er at det kan være en god investering for både forældrene og for deres barn. Ofte ville lejen være billigere for barnet, hvis han eller hun betaler leje til sine forældre som har købt ejerlejligheden. barnet har derudover også mulighed for at søge om bolig forsikring som er en støtte fra det offentlige, og ydermere kan forældrene sælge ejerlejligheden til 15% under den reale markedsværdi på ejerlejligheden til deres barn. Men der er visse regler som du skal være opmærksom på, når du overvejer et forældrekøb. 

Regler for forældrekøb og skattemæssige forhold

Forældrekøbet giver dog samtidig dig og dit barn en række fordele. Der kan være forskellige skattemæssige fordele ved et forældrekøb, afhængig af den ordning du vælger. Der er tre muligheder at vælge imellem:

  • Virksomhedsskatteordningen
  • Kapitalafkastordningen
  • Personskatteordningen

Det kan være en rigtig god idé at tale med en revisor om mulighederne, eller en ejendomsmægler så i sammen kan finde den bedste løsning der passer bedst til din økonomi.

Hvilke ulemper er der ved et forældrekøb?

Når ejerlejligheden skal sælges igen, skal du være opmærksom på at du bliver beskattet af en eventuel fortjeneste, hvis ejerlejligheden er steget i værdi fordi du ikke selv har boet i lejligheden. Men dette har kun en betydning hvis du sælger ejerlejligheden til en anden person end dit barn. Hvis du vælger at sælge din ejerlejlighed til dit barn, og hvis barnet efterfølgende gerne ville sælge ejerlejligheden videre ville fortjenesten være skattefri fordi at barnet har boet i lejligheden.Forældrekøb, hvad er det?

Leave A Reply

Your email address will not be published.