Facaderenovering i København

Hvilket murerfirma skal man vælge

Det kan være en svær beslutning, hvilket murerfirma man skal vælge til at renovere facaden på sit hus. Det er en tillidssag, da der er mange firmaer at vælge imellem, men hvilket firma er det bedste valg? Det kan klart anbefales at vælge et murerfirma i København med speciale i facaderenovering. På den måde ved du at du får et firma, der har arbejdet meget med facaderenoveringer. Det er jo en stor fordel, da de typisk har meget erfaring i at renovere facader og alt hvad det indebærer. Det betyder meget at bundarbejdet er helt i top, så man får et langtidsholdbart resultat.

Hvad koster en facaderenovering

Prisen på facaderenovering kommer i en grad an på hvilken form for facaderenovering du skal have udført. Når vi snakker facadeisolering betyder det meget, hvilken isoleringstykkelse du skal have opsat. Ved en omfugning betyder det meget hvor hårde de gamle fuger er at kradse ud. Det har også meget at sige hvordan facadens nuværende tilstand er. Har du mange sætningsskader, porøse fuger eller lunker der skal rettes op, vil det have en stor betydning på prisen. Er det nok med et lille stillads eller skal man have et stort? Der er så mange ting der spiller ind at man er nødt til at se opgaven, før man kan give en facaderenoverings pris.

Hvilken type facaderenovering er den rette for mig

Filtsning: En filtsning udføres ved at man trækker et tyndt lag filts på facaden. Når det er tilpas tørt, kører man det sammen med en svamp. Filtsning er det mest anvendte form for facaderenovering. Den fås standart i 36 farver, men kan males.

Vandskuring: En vandskuring ligner meget en filtsning i arbejdsgangen. En vandskuring er dog grovere i strukturen, da man bruger en våd mursten til at køre det sammen med. Mange tror fejlagtigt at en vandskuring er en filtsning.

Omfugning af murværk: En omfugning er lidt dyrere end filtsning og vandskuring. Det er fordi der mere arbejde i at udkradse og omfuge. Omfugning af murværk er den form for facaderenovering, der kræver mindst vedligeholdelse.

Netpuds: Netpuds giver en utrolig styrke til facaden. Det er en god løsning til facaden, der er stærkt medtaget. Man trækker grundpuds på facaden og lægger net i, for et pudse det sammen med andet laget af grundpuds. Tredje laget er en filtsning eller vandskuring.

Facadeisolering: Ønsker man en energioptimering kombineret med en ny stærk facade, er facadeisolering svaret. Man kan få isoleringstykkelser fra 30 mm op til 400 mm. Man vil typisk kunne spare 5.000 – 8.000 kr årligt i varme. Facadeisolering bliver altid beklædt med netpuds og koster mindst 3 gange så meget som filtsning.