Airtracks til haven

Flere og flere vælger at bruge Airtracks til hjemmetræning og træning ude i haven. Og har du først prøvet en Airtrack så vil du hurtigt kunne forstå hvorfor. Airtracks er utrolig populære her i Danmark da de er lidt en blanding af trampoliner og gymnastikmåtter. Det gør at når du laver spring på dem, så får du et ekstra boost, alt efter højden på Airtracken. Jo højere den er, jo større boost giver det. Så er dit barn bare lidt gymnastik interesseret, så er dette en rigtig god måde at få barnet til at motionere lidt mere. Inden for sport og fitness er Airtracks nu for tiden noget af det hotteste. Især de mindre Airtracks til haven er noget som mange børne familier er blevet rigtig glade for.

Sport og fitness

Fordele ved Airtracks

Den typiske børne familie som benytter sig af disse Air tracks bruger dem som regel inden for hvis det er tale om de små modeller som en Air track mini, eller ude i haven hvis det er en 4m eller længere model.

Læs også: Airtrack til haven

Den store fordel ved at benytte Airtracks til haven eller hjemmet er at de gør det nemmere for nye gymnaster at lære de forskellige spring. Har du f.eks. svært ved at lave en baglænds salto på en almindelig gymnastikmåtte, så kan det 10-15% boost fra Airtracken ofte være lige det der skal til for at du kan lave springet, og dermed få mulighed for at øve det indtil du også vil kunne udføre det uden for Airtracken.

Derudover bliver springene også lidt sjovere på en Airtrack, du får mere fart og højde på dine spring, hvilket giver mulighed for at lave nogle mere avancerede serier af spring, som du ellers normalt ikke ville kunne udføre. Dette gør også at det som tilskuer bliver meget sjovere at se på. Og også en af grundene til at vi ser flere og flere større konkurrencer og stævner hvor der udelukkende er fokus på Airtrack gymnastik. F.eks. i stil med mange af de gymnastik shows du ser fra eksempelvis Flying Superkids.

Hvilken Airtrack bør du vælge?

Når du skal købe din første Airtrack til haven eller inden for, så gælder det om at vælge en du har plads til. Der skal være plads til både Airtracken men også plads nok omkring den til at man ikke slår sig hvis et spring skulle fejle. Det er også vigtigt at man vælger en passende længde og højde som svare til gymnastens niveau. F.eks. vil en 20cm høj 6 meter lang air track være overkill til en 8 årig ny gymnast. Her vil en 10cm 3 meter model typisk være et lidt bedre valg. Hvilket mærke du køber er heller ikke lige meget. Du kan vælge at købe en af de billige Airtracks fra en udenlandsk forhandler, men chancen for at den så kun holder en sæson er ret stor, og du kan også være sikker på at den er fyld med skadelige kemikalier. Der er faktisk de færreste Airtracks som ikke indeholde phthalater eller andre hormon forstyrrende stoffer. Er det noget man går op i, så er en GymPlay Airtrack en af de få som ikke indeholde disse phthalater eller andet skadelige kemi. Noget som også er værd at huske når du skal ud og købe Airtracks til haven.