Parforhold – Kærlighedssprog

0

De 5 kærlighedssprog er en teori som er udviklet af den amerikanske parterapeut Gary Chapman. Ifølge ham findes der fem forskellige kærlighedssprog, der dækker over fem forskellige måder at vise kærlighed på og tage imod kærlighed på. Selvom vi godt kan forstå alle sprogene, har vi alle et af disse sprog som vores primære sprog – altså det sprog, som vi bedst forstår og som er det sprog vi både udtrykker vores kærlighed til en partner på, og også det sprog hvor vi føler os mest elsket, hvis vores partner formår at give os kærlighed på “vores kærlighedssprog”.

De 5 kærlighedssprog er:

 • Anerkendende ord
 • Fysisk berøring
 • Tid til hinanden
 • Tjenester
 • At modtage gaver

De fem kærlighedssprog

 1. Anerkendende ord
  Andres anerkendelse, ros og bekræftelse betyder meget for dig. Du føler dig mest elsket, når din partner giver dig verbal anerkendelse og søde komplimenter og fortæller dig, at du er smuk, at du er en fantastisk kvinde eller at du er en god mor.
 2. Tid til hinanden
  Samvær og tid sammen hvor i foretager jer noget aktivt sammen, og du har din partners udelte opmærksomhed gør dig glad. Du føler dig elsket, når du tilbringer kvalitetstid med dine partner, som f.eks. en gåtur i skoven, laver mad samme, spiller spil sammen eller tager på en romnatisk weekend med din partner.
 3. Gaver
  Når din partner har tænkt på dig og købt dig en gave føler du at det er den ultimative kærlighedserklæring. Du føler dig elsket og værdsat når din partner giver dig en gave
 4. Tjenester
  Du føler dig værdsat og elsket, når din partner helt frivilligt tager opvasken, køber ind på vej hjem eller giver dig et lift på arbejde, fordi det regner.
 5. Fysisk berøring
  Fysisk berøring så som kys, kram og intimitet er vigtigt for dig. Du føler dig elsket, når din partner kysser dig i nakken, masserer dine fødder eller holder dig i hånden.

Hvilket kærlighedssprog kan du bedst genkende hos dig selv? Og hvilket kærlighedssprog tror du din partner har?

Hvis du er interesseret i at læse mere uddybende om kærlighedssprog eller bliver klogere på hvordan dig og din partner kommer tættere på hinanden og får et bedre og mere nærværende parforhold, så parterapi måske være løsningen for jer. Læs mere om Parterapi

Leave A Reply

Your email address will not be published.