Hvorfor bør man få et CVR-nummer til sin hobbyvirksomhed?

Hvis ønsker at starte en virksomhed, eller allerede driver en hobbyforretning med en mindre omsætning, vil det være en rigtig god ide at opret CVR nr. I Danmark er det lovkrav at man stifter et selskab når man rammer en omsætning på mere end 50.000 Kr om året. Dette skyldes at der skal ligges moms på ens varer/ydelser, mens man også får mulighed for at oplyse, hvilke varer/ydelser man selv har købt og derved kan trække dem fra.

Selvom det først er lovkrav at oprette et selskab fra. 50.000 Kr af, vil det være en rigtig god ide at gøre dette inden. Som sagt får man mulighed for at trække egne indkøbte ting fra, men der er mange andre grunde udover dette, som er listet nedenfor:

Derfor bør du oprette et selskab

Troværdighed: Man løfter ens troværdighed utroligt meget, hvis folk ved at der står en dansk virksomhed bag virksomheden. Dette skyldes at kunder er beskyttet af den danske lovgivning, hvis der opstår en tvist i en handelssituation. Dette kunne være meget markante og vigtige love som markedsføringsloven, aftalelovgivningen og e-handelsloven.

Import af varer: Hvis man ønsker at importere varer udenfor EU, skal man importregistreres. Denne registrering giver mulighed for at handle med store produktionslande, som Kina, hvor varer findes til en meget lav pris. Man kan ikke importregistreres uden et CVR nummer.

Hæftelse: Hvis man f.eks opretter en Apartsselskab (se her for guide til at opret aps), hæfter man ikke personligt, men derimod solidarisk. Det vil sige, at det er virksomheden er hæfter. Dette er utroligt vigtigt, da der kan opstå ulykker, skader og andet, i forbindelse med de varer/ydelser man har solgt. Står man i den situation at en vare f.eks starter en brand, vil man derved ikke selv stå for at udrede sagen – det vil virksomheden skulle.

Bogføring: At udbyde services som individ kan være svært at kontrollere, og ofte vil man have et svagt overblik om man rent faktisk tjener penge. Hvis man derimod har et selskab og en dertilhørende erhvervskonto, vil man langt nemmere kunne holde styr på indtægter og udgifter.

Der findes faktisk ingen grunde til ikke at stifte et selskab – udover at man under de 50.000 Kr, ikke er pålagt at lægge moms på sine varer/ydelser. Men hvorfor tage chancen?