Sengegavl – 3 tips til hvordan du finder den rette

Er du på udkig efter en ny sengegavl? Så er du kommet til dette rette sted. I denne guide får du nemlig tre tips til, hvordan du finder den rette sengegavl.

Du vil i guiden ikke se konkrete sengegavle anbefalet – det kan du i stedet eksempelvis finde på hjemmesiden Sengeguruen.dk, der her har samlet deres bud på de 14 bedste sengegavle.

En sengegavl er ikke bare en sengegavl. Sengegavlen er derimod et vigtigt designelement, som skal passe både til din seng og til din indretning som helhed.

Så hvor skal du dog starte og slutte? Det kan du høre mere om, hvis du læser videre.

1. Bestem dig for dit budget

Lad os nu bare være ærlige. En sengegavl er nice to have, ikke need to have. Sengegavlen vil sætte prikken over i’et på dit sengedesign – men den vil ikke give dig en bedre søvn.

Står det til mig, bør du derfor prioritere tingene rundt om sengegavlen højere end selve sengegavlen. Disse ting tæller din seng, madras, dyne, pude og sengetøj. Det er nemlig disse produkter, der mest direkte vil kunne forbedre din søvn.

Men jeg er nok også lidt mere praktisk anlagt end de fleste! Hvis du er mere fokuseret på design, kan det derimod naturligvis give fin mening at bruge flere penge på sengegavlen. For den vil alt andet lige kunne sætte et markant præg på designet i dit soveværelse.

2. Læg dig fast på en stil

Som nævnt er en sengegavl primært et produkt, der har med design og stil at gøre. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du gør dig tanker omkring, hvad du leder efter.

Spørgsmål du kan stille dig selv, når det kommer til stilen, kunne bl.a.. være om sengegavlen skal:

  • Være i træ eller et andet materiale?
  • Være med eller uden opbevaring?
  • Være polstret eller ej?
  • Være fritstående eller væghængt?
  • Være sort, hvid, grå, beige, blå eller anden anden farve?

Besøg eksempelvis forhandlernes hjemmesider og se billeder af dem dér – eller find sengegavle på visuelle medier såsom Pinterest for inspiration.

3. Sammenlign sengegavlene og deres priser

Der er mange danske forhandlere, som sælger sengegavle… Og sengegavlene kommer tit i vidt forskellige priser. Derfor er der stort potentiale i at afsøge markedet grundigt, inden du gør dit køb.

Du kan besøge de enkelte forhandlere direkte og se deres sengegavle og priserne på dem. Dette er dog en noget langsommelig affære.

… Vi kan derfor også anbefale, at du bruger 3. parts kilder til at finde information om sengegavlene.

En sådan kilde kunne eksempelvis være førnævnte hjemmeside – Sengeguruen.dk – der netop i deres guide til sengegavle har fundet og sammenlignet 14 sengegavle op det danske marked.