Sådan finder du den rette murer til dit byggeprojekt

Bor du i fast ejendom, og står du selv for både den indvendige og udvendige vedligeholdelse? Så vil du med garanti få brug for en murer på et eller andet tidspunkt.

At finde en god og kvalificeret murer, som tilmed passer inden for budgettets rammer, er ikke altid en nem opgave. Der findes utallige murere derude, og det kræver som regelt en del arbejde at finde frem til lige netop den, der passer bedst til dit byggeprojekt. Der er mange faktorer, du bør være opmærksom på, og derfor har vi lavet denne lille guide til dig, som står og skal bruge en murer i den nærmeste fremtid.

Start søgningen på internettet

Det kan være, at du allerede kender en god og kvalificeret murer, eller måske har du en bekendt, som har anbefalet dig en god murer, men ikke desto mindre vil det altid være en god idé at udforske dine muligheder. Måske kan du finde en murer, der er endnu bedre eller billigere end ham eller hende, som du er blevet anbefalet.

Et godt råd er derfor altid at starte søgningen på internettet. Her finder du hurtigt en håndfuld murere i dit nærområde, som du så kan vælge imellem. Hvad end du søger en dygtig murer i Slagelse, Odense, København, Aalborg eller et helt femte sted i Danmark, så vil du hurtigt finde frem til en pænt udvalg i dit nærområde ved en hurtig søgning på internettet.

Spørg efter referencer på lignende projekter

Som regel vil du hurtigt kunne finde nogle gode referencer på virksomhedernes hjemmesider, men hvis de ikke har nogle, der minder om det, du skal have lavet, så spørg altid efter en reference, så du har noget at sammenligne med. Opsøger du en murer og fortæller om dit projekt, så vil du typisk blive mødt med kommentaren, at det slet ikke er noget problem, og at den klarer de da gerne. Dog findes der mange aspekter inden for murerfaget, og nogle murere har bare mere erfaring med nogle specifikke projekter end andre har. Sørg derfor for at din murer har god erfaring med lige netop det murerarbejde, som du skal have lavet.

Benyt altid en murer med håndværkergaranti

Det kan være at alt umiddelbart lyder fint ved indgåelse af aftale med din murer, men det kan samtidig blive en bekostelig affære, hvis arbejdet ikke bliver gjort ordentlig. Derfor er det vigtigt, at du altid vælger en murer med håndværkergaranti. På den måde er du altid dækket ind, hvis noget skulle gå galt. Dette kan du læse mere om på håndværkergaranti.dk.

Sæt faste rammer for projektet

Til sidst, når du har valgt den rette murer til lige netop dit byggeprojekt, så sørg for at sætte rammer for projektet. Eksempelvis bør i blive enige om en tidsfrist for, hvornår arbejdet skal være afsluttet. Står du eksempelvis og skal have lavet nyt badeværelse, er det ikke sjovt at mureren bliver ved med at udskyde projektet pga. andet arbejde, sygdom eller lignende. Du bør derfor gøre dig nøje overvejelser, når du kigger efter en murer, og du bør aldrig blot stole blindt på deres udsagn eller løfter uden at have undersøgt diverse detaljer til bunds.