Manglende ejeraftale kan skabe konflikter

Mange vælger at starte virksomhed med en eller flere partnere, hvilket kan være en rigtig god idé. På den måde sidder man ikke alene med virksomheden og kan udnytte hinandens kompetencer. Der er mange dokumenter der skal udarbejdes når man stifter selskab men en ejeraftale er ikke et krav. Det kræver et særskilt dokument (ejeraftalen) før der er tale om f.eks. forkøbsret, hemmeligholdelsesklausuler og medsalgspligt.

Når man er flere om at bestemme, så kan der komme uenigheder. I en sådan situation er det guld værd hvis I på forhånd har indgået en ejeraftale som har klargjort hvordan en ejer kan og ikke kan handle.

Ved du hvad der skal ske hvis en partner ikke længere ønsker at være en del af virksomheden? Hvad hvis han/hun ønsker at stifte en konkurrerende virksomhed eller starter job hos jeres største konkurrent? Og hvem har forkøbsret til at købe den udtrædende partners andele i firmaet?

Det er måske ikke disse uafklarede spørgsmål, som i sidder med lige nu, men det betyder ikke at det ikke kan blive aktuelt og så er det vigtigt at være forberedt.

Hos det digitale advokatkontor NEMADVOKAT får I rådgivning og udarbejdelse af ejeraftale skræddersyet til jeres behov. NEMADVOKAT er specialiserede i at yde rådgivning digitale kanaler såsom e-mail, chat og telefon. I slipper derfor for unødvendig transport og kan få et nemt og hurtigt sagsforløb.

Samtidig kan en ejeraftale også være forebyggende mod konflikter, da forskellige scenariers processor er klart beskrevet og alle parter er indforstået med hvad der kan ske. Når først uenighederne opstår kan det være svært at indgå en aftale.

Eftersom det ikke er påkrævet at udarbejde en ejeraftale, vælger nogle virksomheder at lade være.

Gode og stærke venskaber kan blive ødelagt når der kommer uenigheder i en virksomhed. Derfor skal man også være påpasselig når man stifter virksomhed sammen med gode venner eller familiemedlemmer, da der nok er ingen som ønsker at ødelægge sit forhold til sin bror eller ven fordi man har startet en virksomhed sammen, men ikke afklaret hvad der skal ske i forskellige situationer.

Når der er indgået en ejeraftale, skal I ikke længere bekymre jer om disse forhold, og i stedet kan i fokusere på jeres succes som virksomhedsejere.