Jeg var træt af ikke-fakturerbare timer

0
Jesper Bo Larsen er til daglig partner i Portlr og Blue Dock.

Jesper Bo Larsen har mere end 15 års erfaring i konsulentbranchen og længe haft problemer med antallet af ikke-fakturerbare timer. Her har han gjort sine erfaringer med de mange problemer timeregistrering og opgavehåndtering kan føre med sig. Her kan du høre hvad han har at sige til udfordringen med timeregistrering og opgavehåndtering.

“Med 15 års erfaring som leder i IT-virksomheder har mængden af timer som ikke kunne faktureres til vores kunder altid frustreret mig.

Det var ikke det, at vi ikke fik betaling for vores timer. Årsagen skyldes ofte, at jeg ikke kunne gennemskue, hvad konsulenten havde lavet samt dårlig håndtering af, hvad der var ændringer, og hvad der var en del af et projekt.

Årsagen til de mange ikke-fakturerbare timer skyldes ofte følgende:

  1. Konsulentens kommentarer på timeregistreringen er ofte mangelfulde og tidskrævende. Det er svært, for den der skal fakturere at finde hoved og hale i kommentarerne.
  2. Ændringer til et projekt og estimatet hertil står ikke på opgaven, og opgaven er ikke nævnt i timeregistreringen.
  3. Godkendelser til ændringer er ofte aftalt over telefonen, mail eller som en bemærkning til et møde. Dette har man ofte glemt 1-3 måneder senere, når det skal faktureres.
  4. Timeregistrering og opgavesystemet var to forskellige systemer – ofte med ingen eller en dårlig integration.

Resultatet af ovenstående medførte ofte mangelfuld detaljeringgrad på fakturaen til kunden og mange tabte timer som ikke kunne faktureres. Jeg stod altså tilbage med både en sur kunde og en sur chef.

Udvikling af Portlr til timeregistrering og opgavehåndtering

Da vi stiftede Blue Dock, startede vi samtidigt udviklingen af det, som 5 år senere skulle blive til produktet Portlr. Et produkt som er den primære årsag til vores fornuftige økonomi og – endnu vigtigere – høje kundetilfredshed. I bund og grund startede vi udviklingen af Portlr, fordi jeg var træt af alle de ikke-fakturerbare timer, der gik til spilde.

Da vi nu har styr på vores estimater, opgavegodkendelser og reduceret vores administrative omkostninger, tør vi altid give en fast pris på både projekter og opgaver, hvilket har resulteret i et langt bedre samarbejde med vores kunder, men også bedre økonomi år for år hos Blue Dock.”

Kom let og hurtigt igang

Ovenstående er dog nemmere sagt en gjort, så derfor kan du selvfølgelig prøve Portlr gratis. Vi har endnu ikke oplevet nogen nye kunder, som ikke har haft samme succes med programmet, som vi har.

Kontakt Jesper direkte på jbl@portlr.dk og få 3 måneders gratis licens for alle medarbejdere. Vi hjælper jer selvfølgelig i gang med Portlr, så platformen passer til jeres processer og er integreret med jeres økonomisystem.

Har I et eksisterende timeregistrerings- og opgavesystem, flytter vi også indholdet her gratis.

Leave A Reply

Your email address will not be published.