Crowdfunding: 3 steder at få finansieret dit projekt

Crowdfunding har været det nye sort i en del år efterhånden. Det er smart, det er på markedsvilkår, og det belønner de flittige for deres hårde arbejde. Men hvad er alternativerne egentligt til Kickstarter? og er de lige så gode? Vi kigger nærmere på “kongen”, på en af de store udfordrere og på et dansk alternativ.

Kongen af crowdfunding

Kickstarter ER kongen af crowdfunding – her kan alle og enhver gå ind og lave et projekt og ansøge om funding til det.
Kickstarter er en amerikansk virksomhed der har til formål at støtte gode ideer, de har eksisteret i snart sagt 10 år og har 3 relativt simple regler for de projekter der oprettes på deres side.

  • Projektet skal fremstille noget der er delbart. Det vil sige at du ikke kan Kickstarte et internt kommunikationssystem til DIN specifikke virksomhed. Men du kan på den anden side sagtens få funding til et nyt smart, vandbesparende toilet, som du vil sælge til verdens VVS’ere og sørge for at vores vand bruges lidt smartere.
  • Projektet skal præsenteres klart og tydeligt.
  • Der må ikke være tale om velgørenhedsprojekter

Der er utallige eksempler på projekter der er blevet lanceret gennem Kickstarter. Men herunder følger et par af de mere kendte

  • Oculus Rift
  • Viticulture
  • Pebble

Ligeledes bliver platformen også brugt af danske og internationale podcastere til at “monetize deres” produkt.

GoFundMe

GoFundMe er ligeledes en amerikansk platform, som opererer på nogle lidt andre parametre end Kickstarter.

Hvor førstnævnte fokuserer på produkter og på at tjene penge, så er GoFundMe mere et sted hvor man samler ind til personlige ting. Det kan være events i form af parader eller fester. Ligeledes kan det være ting som eksempelvis sygdom, uheld og deslige.

GoFundMe er på den måde meget amerikansk. De har ikke på samme måde sygeforsikring som vi har herhjemme, så det er ofte at fattige amerikanere kommer i svære situationer med sundhedsvæsnet.

Booomerang

Booomerang er en dansk platform hvor danskere kan få hjælp til at realiserere deres projekter. Det er lidt en fusion af de ovenstående to projekter, hvor der er mulighed for at støtte både almindelige projekter med et reelt, fysisk produkt, samt muligheder for at lave velgørende projekter

Boomerang startede tilbage i 2011, hvor den siden da har været med til at ændre folks dagligdag.

Blev du klogere på crowdfunding? Skriv din holdning til konceptet og andre potentielle, gode crowdfunding-sites 🙂