Brug en køberrådgiver og gør et boligkup

0

Mange danskere går og drømmer om at købe egen bolig, men nogle gange kan der være langt fra tanke (eller drøm) til handling, når man ved, at man skal lave en masse benarbejde for at komme godt i hus eller lejlighed.

Det er ingen hemmelighed, at det er rigtig dyrt at købe ejendom. Langt de fleste skal i banken og optage, før boligdrømmen kan blive til virkelighed. Og selv efter man har fået lånet godkendt, så ved man, at man kommer til at hænge på denne gæld i mange, mange år.

Derfor gælder det om at lave den bedste mulige bolighandel, når chancen opstår. Og det kan være svært, medmindre man får professionel hjælp til at få handlen i hus. De gode boliger er nemlig kun til salg i korte perioder, og her gælder det om at slå til.

Der er dog hjælp at hente, og som køber kan man ty til køberrådgivning, hvis man godt kunne tænke sig at få en rådgiver, der varetog ens interesser.

Køberrådgivning sikrer dig en tryg købsproces

En køberrådgivers (også kaldet købermægler – kært barn har mange navne) fornemste opgave er at sikre, at du får din drømmebolig til de bedste vilkår og betingelser. Faktisk kan du sammenligne køberrådgiveren med ejendomsmægleren – blot arbejder køberrådgiveren for køber, mens ejendomsmægler arbejder for sælger.

Og det er også kun fair, at køberne har mulighed for at få professionel hjælp fra en købermægler. Før i tiden måtte en ejendomsmægler gerne assistere køber, men en lov i 2015 gjorde, at ejendomsmægler fremadrettet kun måtte varetage sælgers interesser. Dermed stod køber alene, mens sælger havde en professionel til at sælge sin bolig.

Af den grund opstod der et behov for uafhængig køberrådgivning. En uafhængig eller uvildig rådgiver er ikke ejet af for eksempel en bank, et realkreditfirma eller et ejendomsmæglerhus. Det gør, at din rådgivning udelukkende tager udgangspunkt i dine ønsker, behov og interesser.

Køberrådgiveren tager naturligvis et salær for sit arbejde, men de penge får du flere gange igen i de besparelser, som rådgiveren kan hjælpe dig til.

En købermægler hjælper med stort og småt

Med en købermægler ved din side får du en sparringspartner, som du kan vælge at benytte af under hele processen. En købermægler kan nemlig vejlede dig inden for mange områder. Har du for eksempel brug for hjælp til at finde boliger, der matcher dine behov, kan en købermægler hjælpe med dette. Vedkommende kan også sparre med dig, når du har fundet nogle boliger, du er interesserede i. Dermed fremtidssikrer du dig selv og din familie, så I får en bolig, der passer til jeres behov her og nu men også dem, der kunne opstå senere hen i fremtiden.

Køberrådgiveren kan også gå praktisk til værks, og har du brug for et par ekstra øjne til et åbent hus-arrangement, så er rådgiveren den rette person at henvende dig til. Når du har besluttet dig for, hvilken bolig du ser dig selv i nu og mange år frem, så kan rådgiveren hjælpe dig med forhandlingerne. Vil du selv stå for dem, vil købermægleren hjælpe dig med at forberede dig med forskellige taktikker og strategier, så du mest muligt ud af handlen.

Føler du dig derimod ikke rustet nok til at varetage forhandlingerne selv, kan din køberrådgiver gøre det på dine vegne. Mange vælger denne løsning, da en professionel rådgiver med flere års erfaring fra boligbranchen højst sandsynligt kan lave en bedre handel end en simpel lægmand. De fleste køberrådgivere har nemlig før arbejdet som ejendomsmæglere eller lignende, og derfor ved de lige præcis, hvordan de skal tackle forhandlingerne med ejendomsmægler og/eller sælger.

Der er altså kun alt at vinde og intet af tabe ved at bruge en køberrådgiver.

Leave A Reply

Your email address will not be published.