Tag et år på idrætsefterskole og få en oplevelse for livet

0

Et ophold på en idrætsefterskole er en uforglemmelig oplevelse, som ethvert ungt menneske bør have mulighed for at prøve. Ikke nok med at man dagligt kommer ud og bevæger sig og bliver bedre til en sportsgren, man holder af, men man møder også en masse nye spændende unge mennesker, som deler samme kærlighed til bevægelse og idræt som en selv.

Man lærer også at stå på egne ben, da man på en efterskole selv har ansvar for at få det bedste ud af opholdet. Og så hjælper det også, at man bor et pænt stykke væk fra sine forældre. Selv om det måske kan være hårdt i begyndelsen, når man befinder sig et nyt sted uden at kende en eneste sjæl, vil de mange gode nye oplevelser hurtigt få savnet til at forsvinde i baggrunden.

Der er mange fordele ved at sende dit barn på efterskole, og du kan læse 3 af dem neden for.

1. Kom i dybden med din favoritsport

Når man går til sport i hverdagen, er fokus mere på det gode sammenhold og knap så meget på teknikken og mekanikken bag spillet. På en idrætsefterskole får man begge dele, da et godt fællesskab er vigtigt for et godt spil, men lige så vigtigt er det at have teknikken og taktikken i orden.

I løbet af et helt skoleår kan man nå at komme i dybden med sin yndlingssport, hvor man løbende udvikler sig og bliver bedre. Dine udviklingsmål bliver altid fastsat ud fra dine egne behov, så man komme aldrig til at føle, at niveauet er for højt eller lavt til, at man får et forløb.

På en idrætsefterskole er der også den fordel, at det er muligt at dyrke sport året rundt, da der vil være udendørs såvel som indendørs baner. Derfor vil dårligt vejr ikke være en hindring for at komme af sted og drible lidt bold, da man jo bare gør det inden for.

For rigtig at komme i dybden med sin sportsgren og blive bedre til den kræver det, at man bliver undervist af mennesker, der har indgående kendskab til sportsgrenen. Derfor har mange idrætsefterskoler ansat tidligere professionelle sportsfolk, så elever får mest ud af deres ophold.

Lægården, en idrætsefterskole i Jylland, har blandt andet 1. divisionstrænere ansat, så de unge mennesker får en optimal undervisning.

2. Mød nye mennesker med samme interesse

En vigtig grund til at sende dit barn på efterskole er, så det kan møde andre unge mennesker med samme passion for sport og bevægelse. På en efterskole – hvad det er en fodboldefterskole, håndboldefterskole eller noget helt tredje – kommer man til at møde mennesker med en helt anden baggrund end én selv.

Og det er i mødet med andre baggrunde og historier, at man får udvidet sin horisont, så man ikke kun bliver klog på andre mennesker men også på sig selv.

Når fællesskabet er så stærkt, som det nu er på en idrætsefterskole, vil man uundgåeligt komme til at danne venskaber, som vil holde længe efter, man er gået ud.

3. Bliv klar til at tage hul på det videre ungdomsliv

Det lyder som store ord, men ikke desto mindre er det lige præcis, hvad man bliver af et ophold på en efterskole. På en hvilken som helst efterskole kommer man til at lære sig selv bedre at kende i løbet af skoleåret. Man bliver bedre fagligt, da man jo stadig skal gå i skole og passe sine lektier, men man bliver også klogere rent socialt, da man kommer til at begå sig blandt mange forskellige mennesker.

Alt dette er stærke og grundlæggende kompetencer, som man kan bruge, efter opholdet på efterskolen er forbi, og man skal videre med sit liv.

Leave A Reply

Your email address will not be published.