Hvad koster bredbånd?

Bredbånd er en god idé til enhver dansk husstand. Vi har alle brug for internet, og det skal helst være velfungerende. Der er mange selskaber der kan tilbyde det, og priserne for bredbånd starter lidt over de 200 kroner. De mest populære bredbåndspakker står i skrivende stund til omkring 279 kroner månedligt.

Hvad koster bredbånd

I skrivende stund (november 2018) er det hos Hiper, at du kan få den billigste bredbåndspakke. Her koster bredbånd 219 kroner om måneden med binding i et halvt år. Til gengæld får du 100/25 Mbit hvilket er rigtig god værdi til prisen. Mere kendte selskaber som Stofa og YouSee tilbyder lignende pakker til cirka 259 og 279 kroner om måneden.

Nogle steder skal du også betale for oprettelsen, men det er ikke hos alle selskaber. Flere steder er det gratis, og du skal således kun betale den månedlige pris. Men igen, det varierer. De steder du skal betale for oprettelsen er det som regel mindre end 400 kroner. Ikke nogen urimelig pris.

Hold øje med hastigheden

Hastigheden er en af de vigtigste faktorer, når det kommer til bredbånd. Du vil opdage at de billige pakker generelt har langsommere internetforbindelse end de dyre pakker. Men det er kun en tommelfingerregel, for det er faktisk muligt at få det bedste af begge parter: God hastighed i en billig pakke.

Hipers løsning som tidligere blev nævnt til 219 kroner om måneden er et godt eksempel. Hiper har også en anden løsning med endnu bedre hastighed: 1000/1000 Mbit til 299 om måneden. Så bliver det i hvert fald ikke meget hurtigere. Andre selskaber har også tilbud med flere hundrede Mbit i både download og upload-hastighed.

For at give dig et overblik over hvor meget hastighed betyder:

En hastighed på 10 Mbit eller mindre er fint hvis du skal bruge internettet til at læse nyheder og skrive mails/beskeder. Op til 50 Mbit fungerer til at se videoer regelmæssigt og desuden lytte til musik via internettet. 50 Mbit og højere – særligt når vi kommer over 100 – er nok til at kunne klare det meste. Her kan du streame i HD uden problemer og downloade præcis når du har brug for det.

Hastigheden har også indflydelse, hvis I er mange som bruger samme internetforbindelse. For familie vil det for eksempel være smart at investere i en stor bredbåndspakke, der kan klare en del pres.

Sådan sættes dit bredbånd op

Der er flere forskellige typer af bredbånd. En af de mest populære løsninger er lige nu fiber, da det går lynhurtigt. Fiber er dog også det dyreste. Det kræver en installation først, og det er som regel en del af pakken, hvis du køber bredbånd. Andre muligheder er at sætte bredbånd op via telefonstikket eller via COAX kabel.

Nogle gange skal udbyderen undersøge din adresse først for at se om en forbindelse kan sættes op. Indimellem foregår det per automatik: For eksempel hvis der tidligere har været en installation på adressen. Andre gange kommer de på besøg inden installationen for at tjekke om alt er, som det skal være. Normalt kan du forvente dig, at dit bredbånd er klart på forholdsvis kort tid.