Hvad er uvildig økonomisk rådgivning?

Uvildig eller uafhængig økonomisk rådgivning, er en måde hvorpå du kan blive rådgivet omkring din økonomi. Normalt er det typisk at man tager i banken for at blive rådgivet omkring hvad der er smartest at gøre for ens personlige eller erhvervsmæssige økonomi, men i mange tilfælde er det lettere begrænset hvad en bank kan tilbyde af økonomisk rådgivning, da banken i mange tilfælde har andre henseender end blot at hjælpe dig økonomisk. Din bankrådgiver er nemlig provisionslønnet og dermed ekstra betalt for at kunne sælge dig andre produkter og økonomiske services, som den enkelte bank tilbyder, som du måske- nok egentlig ikke engang har brug for.

Med en uvildig eller uafhængig økonomisk rådgiver, kan du næsten altid være sikker på at du får den bedst mulige rådgivning da rådgiveren ikke er drevet af lukrative bonusser og provisioner, men blot har et ønske om at hjælpe dig på bedst mulig måde. Da den uvildige økonomiske rådgiver ikke er affilieret med nogle økonomiske produkter eller services, andre end selve den økonomiske rådgivning, er det klart at rådgiveren kun tilbyder den bedst mulige viden og erfaring som rådgiveren har og ikke prøver at sælge dig noget du ikke har brug for. Jo større succes du har med rådgiveren, jo større chance er der for at du kommer igen og vil betale for en ny session hos den uvildige økonomiske rådgiver. Den uvildige eller uafhængige økonomiske rådgiver er altså kun betalt pr. time og får ikke nogle provisioner eller bonusser.

Hvordan finder jeg den bedste uvildige økonomisk rådgiver?

Når du er kommet dertil hvor du har besluttet dig for at opsøge en økonomisk rådgiver, er det godt at vide hvordan du finder den bedste økonomiske rådgiver som muligt, som er specialiseret indenfor præcis det område som du har brug for hjælp til. De fleste økonomiske rådgivere er nemlig dybt specialiserede inden for specifikke områder, ligesom f.eks. advokater er.

Selvom man er en uvildig og uafhængig økonomisk rådgiver, er de stadig på listen over økonomiske rådgivere som finanstilsynet anbefaler. Du kan finde en liste over de registrerede økonomiske rådgivere, ved at klikke lige her:

https://virksomhedsregister.finanstilsynet.dk/listeudtr%C3%A6k.html

Når du lander på siden skal du klikke på listeudtræk, derefter sortere efter virksomhedsområde ”Øvrige”, derefter sorter efter virksomhedstype ”Finansiel rådgiver”, herefter klik på tilladelsestype ”Finansiel rådgiver” og derefter sorter efter hjemland ”Danmark”, så skulle der gerne dukke omkring 29 virksomheder op, når du trykker på luppen nederst på siden, der hvor der står ”Vis liste med virksomheder, der opfylder valgte kriterier”. 

Herefter kan du bare gå i gang med at gå igennem de forskellige økonomiske rådgivere og derefter vurdere hvilke der egner sig bedst til dine problemstillinger og behov.

Du kan også læse denne artikel om uvildig økonomisk rådgivning for mere information

Hvad koster en uvildig økonomisk rådgiver?

Priserne på en uvildig/uafhængig økonomisk rådgiver er meget svingende, men det hele kommer an på det bestemte firma og det område du har brug for hjælp til at få rådgivning omkring.

En uafhængig uvildig økonomisk rådgiver kan koste alt fra 500 til omkring 2.500 i timen. Det anbefales at du tjekker de forskellige firmaer, som der er linket til i virksomhedsregisteret fra Finanstilsynet og vurderer hvilket firma der er bedst for dig og dine behov og ikke bare tager det første og det bedste, der er nemlig meget stor forskel på din succesrate af din rådgivning afhængigt af hvilken rådgiver og hvilket firma det er der hjælper dig. Så det er værd at investere tid i at undersøge registeret ordentligt.

Husk at vær skeptisk overfor uvildige økonomiske rådgivere som tilbyder gratis rådgivning, det kan nemlig være et tegn på at rådgiveren tjener på en provision eller bonus.

Det anerkendte forbrugerråd i Danmark kaldet ”Tænk”, anbefaler uafhængig/uvildig økonomisk rådgivning fremfor økonomisk rådgivning fra banken.