Få sundt og stærkt hår

0

Er dit hår slidt, ødelagt eller bare mangler ekstra glans? Så kan det meget vel være noget med din kost at gøre. Hår bliver nemlig produceret af kroppen og for at kunne leverer hårstrå af høj kvalitet, skal du indtage de rigtige nærringstoffer.

Vitaminer og mineraler spiller en afgørende rolle for din hårceller. Uden de rette næringsstoffer går din hårcellers reproduktion og vækst i stå. Det kan medfører slidt tørt hår, knækket og spaltet hår, hvor mange af hårene kan begynde at falde af som resultat af den manglende næring. Derfor er det meget vigtigt at du få den helt rigtige mængde vitaminer og mineraler til dit hår.

Kosttilskud til håret

Mere end halvdelen af danskerne tager kosttilskud hver dag. Især vitamin og mineralkosttilskud er meget populært, hvor hele 43% af alle kosttilskud er denne form for kosttilskud, ifølge den nye opgørelse fra DTU, som i samarbejde med fødevarestyrelsen har udarbejdet en rapport omkring danskernes kosttilskudsvaner. Det kan dog godt være noget af en jungle at finde igennem, fordi hvilke kosttilskud er gode for hvad og for man for meget eller for lidt af hvad man mangler? Derfor har vi i denne artikel set nærmere på hvilke vitaminer og mineraler, der er de bedste til håret. Du kan finde kosttilskud, som er special designet til håret. Det er blandt andet Yummi Gummi Hårvitaminer.

Top 5 vitaminer og mineraler til håret


Ved at spise disse vitaminer og mineraler, øger du kroppens produktion og kvalitet af hårceller

Biotin


Biotin, som også går under navnet B7 eller vitamin H, er et vandopløseligt vitamin. En undersøgelse fra Alopecia Areata Foreningen viser bl.a. at Biotin har en betydning for ens hårcyklus, og kan øge den anagene fase, som derfor kan danne det bedste næringsmæssige grundlag for at vokse et langt og tykkere hår.

B vitaminer


Udover biotin er andre B-vitaminer nævnt i undersøgelsen fra Alopecia Areata Foreningen, for at være vitaminer mod hårtab, som har en betydning. Disse vitaminer fremmer nemlig en sund blodcirkulation i hovedbunden og hjælper med at transportere ilt og næringsstoffer til hårsækkene.

Vitamin A


Vitamin A øger produktionen af kollagen, fremmer cellefornyelsen og hudens elasticitet, og frem for alt regulerer olieproduktionen i huden. Olieproduktionen hjælper også med at du ikke udtører i hovedbunden. Hvis din hud producerer for meget olie, vil du have større sandsynlighed for at få akne og urenheder. Vitamin A er både velegnet som et serum og kosttilskud.

Vitamin B


B-vitaminer er meget essentielle I forhold til hår og hårvækst. Den mest kendte vitamin indenfor b-vitaminer er kaldet Biotin. Det har igennem flere studier været bevist at folk med mangel på netop dette vitamin ofte oplevede hårtab. Derfor er det en rigtig god ide at finde et kosttilskud, hvor biotin indholdet er højt. Andre B-vitaminer som B3 spiller en vigtig rolle i forhold nære hovedbunden og tilfører dit hår glans. B7 hjælper dig til at producerer de fedtsyrer der skal til for at hårsækkenes celler kan producerer hår. Det giver derved en hurtig og sund vækst. Andre B-vitaminer hjælper kroppen med at lave røde blodceller, som transporterer oxygen og næringsstoffer rundt i blodet og ud til hovedbunden

Vitamin D


Hvis du er mangler vitamin D kan det påvirke dit immunsystem, der i så fald vil øge produktionen af olie i huden. Det er specielt vigtigt at få nok D-vitamin i de kolde lande, hvor timerne med sol er få, for at holde energiniveauet oppe. Det er derfor en god idé at tilføje vitaminerne som supplement til din kost.

Vitamin C

Skader fra frie radikaler er med at nedsætte hårcellerenes vækst og derved mister det både glans, fylde og længde. Håret kan ældes hurtigere og tidligere end normalt. C-vitamin er en stærk antioxidant, som bekæmper hårtab og hjælper med at beskytte håret mod frie radikaler.  C-vitamin hjælper også håret med at bevarer den naturlige farve. Det øger blodcirkulationen i hovedbunden, der gør at håret får tilført de næringsstoffer som håret har brug for. Blodcirkulationen er meget essentiel for at få fuld udbytte af vitaminer og mineraler. En af de fordele C-vitamin har er at den hjælper kroppen med at producerer kollagen, som er et meget vigtigt protein til håret og huden. C-vitamin er samtidig med vigtig for kroppens immunforsvar, som kun er et plus.

Bonus tip


Ved at tage et kold brusebad sætter du gang i blodcikulationen i kroppen. Det gør at dit hår får tilført nærringsstoffer, som den ellers ikke vil have fået. Herudover kan det være en god ide at bruge en shampoo der renser håret for skadelige stoffer og derefter bruger en balsam, som kan gå ind og give håret den næring og pleje den har brug for.

Vil du have flere gode tips og tricks? Læs vores FULDE guide til sundt og stærkt hår her

Leave A Reply

Your email address will not be published.