Begravelse: Lad de professionelle hjælpe med det

Der er mange fordele ved at lade en professionel bedemand om at tage det hårde slæb i den svære tid efter et dødsfald. Her er 3 tips til hvad en bedemand kan være behjælpelig med, samt hvordan du kan bruge en sådan på en god måde.
Står du og skal bruge bedemand? så tjek
https://www.begravelsesguiden.dk og bliv klogere på alt omkring begravelse og bedemand.

Ovenstående side kan hjælpe dig med rigtig mange ting, herunder

  • Valg af bedemand
  • Information omkring det at afholde en begravelse
  • Juridisk hjælp

Der er på siden en udførlig guide til hvordan man bedst vælger en bedemand. Det er der gjort helt specifikt til de forskellige byer.
Der er ligeledes en tjekliste, om hvordan man bedst kommer igennem planlægningen af en begravelse
Og slutteligt er der hjælp til alt det juridiske.

Herunder er der samlet en række tips til hvad en bedemand kan hjælpe dig med, samt nogle guidelines til hvad du selv kan gøre for at gøre processen nemmere for de efterladte.

Tip #1 – Bedemanden ved hvad der kommer til at foregå.


En bedemand har prøvet det mange gange før, vedkommende ved hvad der skal ske og i hvilken rækkefølge det er mest hensigtsmæssigt at lade det ske i. Derfor kan man med fordel overlade alt det praktiske til bedemanden. På denne måde kan I få luft til at sørge og bearbejde med hinanden. Bedemanden kender sandsynligvis både en graver, en blomstermand og en stenhugger

Tip #2 – Bedemanden er en professionel uden noget i klemme


Ovenstående er en rigtig god ting, når der sker et dødsfald er der en rigtig masse mennesker, som har en hel del ting i klemme. Derfor kan man ofte komme i en situation, hvor man kan risikere at blive uvenner omkring nogle ting. Bedemanden er som regel et empatisk menneske, som har prøvet det hele før. Tal med vedkommende inden nogen kommer til at sige noget, som gør nogen kede af det.

Tip #3 – Min sidste vilje – få styr på det


En bedemand kan kun hjælpe dig med at komme så langt, der er visse ting man er nødt til at gøre selv. Et eksempel på dette er “min sidste vilje”, som er et dokument, som kan lette processen omkring hvordan begravelsen skal foregå. Herunder blandt andet ønsker til sange, til præster og til deslige. Det er ikke altid nemt at blive enige om disse ting og det er som ikke noget en bedemand kan guide dig igennem, da vedkommende ikke kender afdøde.