Undgå regn og vådt tøj på festivalen med disse 3 råd

Det danske vejr er meget omskifteligt og noget man ikke altid bør stole på. Især i festivalsæsonen, hvor de store festivaler som Jelling Musik-festival, Roskilde Festival og Smuk-Festival ligger, er der både chance for fuld sol – og massere af regn og våde dage. Derfor skal man være beredt på meget forskelligt vejr når man tager på Festival. I dette indlæg giver vi 3 konkrete råd til, hvordan man sikrer sig en festival uden vådt tøj hele ugen.

Sørg for at du sover i et vandtæt telt

Et kedeligt scenarie, som mange festivalgæster kender til, er at ens telt er utæt. Hvis der er hul i teltet, kan man medbringe en presenning og noget gaffatape. Men oftest er det ikke nok. I stedet bør du sørge for at købe telt der består to lag, et yderlag og et indvendigt lag. Dette sikrer at regnen ikke kan sive direkte igennem teltet og gøre teltet fugtigt og utæt.

Desuden har man generelt et større søvnbehov på en festival, da det kan være fysisk udmattende. Derfor er det en rigtig god ide at købe et telt i to lag, gerne et vandtæt pop up telt som dette, så man kan sove trygt om natten.

Samtidigt kan man med et pop-up telt også nyde godt af den feature, der slår teltet op af sig selv. Og igen kan teltet slås ned på meget kort tid.

Hvad er forskellen på et almindeligt telt og et telt med pop-up?

Et almindeligt telt kender alle til. De kommer med stænger, pløkker, et indertelt og nogen gange en teltdug. Dette gør dem lidt besværlige at slå op, bevares alle kan vel slå et telt op. Men når man står på en festival, ønsker de fleste blot en så smertefri og nem proces som overhovedet muligt. Og derfor er et telt med pop up blevet en klart mere populær løsning, da disse blot kan kastes ud og automatisk vil slå sig selv op. Dette er grundet de elastiske stænger, som er syet ind i inder-teltet og teltdugen. Uanset hvad man vælger, bør man dog være opmærksom på at der er en yderdug. Ellers kan det blive en våd fornøjelse

En pavillon kan give lysten til at feste tilbage

Når det regner og blæser på festivalen, mister ens camp og kammerater typisk lysten til at feste og gå til koncerter. Man lægger sig ind i teltet, for at undgå at blive våd og kold. Det er utroligt ærgerligt, da det typisk er det modsatte man tager på festival for. Derfor er det en klar anbefaling at investere i en eller flere pavilloner. Pavilloner er typisk 3×3 meter og kan med fordel sættes i midten af campen så man har et fællesområde at kunne være sammen på. Hvis man er en stor camp, kan overveje at købe flere end en pavillon, så der kan foregå flere forskellige aktiviteter. Blandt de mest populære er selvfølgelig øl bowling og øl-kast som altid er gode på festivalen.

Pavilloner er ikke særligt dyre, faktisk er det ofte muligt at finde en billig pavillon op til festivalsæsonen, hvorimod at prisen vil være lidt dyrere i selve sæsonen grundet den høje efterspørgsel.

Samtidigt er de nemme at slå op, især hvis man er flere i festivalcampen som hjælper til. Så vil det normalt kun tage 5-10 minutter pr. Pavillion.

Sådan løfter man kvaliteten af søvn på festivalen og undgå en kold og våd nat

Selvom at festivaler kan være fuld af sommer og sol, er det stadig koldt i om natten i Danmark. Især under teltet, som ikke får sol eller varme i løbet af dagen. Derfor vil jorden naturligvis være koldere, og vil dugge til om natten. Derfor tager langt de fleste festivalgæster en form for liggeunderlag med. De tre mest populære løsninger, er klart et liggeunderlag af flamingo, et selv-oppusteligt liggeunderlag og luftmadrassen. Det klassiske liggeunderlag af flamingo har fordelen at det er billigt, hvorimod komforten vil være ringe og man vil være tættere på en kolde jordoverflade. Et oppusteligt liggeunderlag vil skabe noget mere afstand mellem en selv og jordoverfladen. Dog er disse en tand dyrere og har en medium komfort. Den sidste løsning er dog klart at foretrække, en rigtig luftmadras. Disse vil skabe en lang afstand fra jorden og til madrassen. Samtidigt, er disse langt de mest komfortable. Den eneste ulempe, er at man skal huske en fodpumpe.