3 typer te der hitter i 2019

0

Te er populært som aldrig før og det er ikke længere blot Earl Grey og Pickwick med jordbærsmag, som bliver drukket over det ganske land. Vi har kigget lidt på nogle af de mest populære former for te på hellerupthedepot.dk for at se, hvad der hitter i 2019.


Chai Te
Chai te må endeligt ikke forveklsles med en Chai latte, da chai te er en helt anden størrelse. Chai teen kommer oprindeligt fra området nede omkring Pakistan og Indien. Chaiteen laves af sort te og blandes med klassiske krydderier fra førnævnte områder. Det være sig kanel, kardemomme, nelliker, ingefær, laurbærblade, anis og meget andet.
Forskellen mellem en chai te og en chai latte er, at chai te laves på almindeligt vand og chai latte er populariseret gennem et miks af mælk og sødemiddel, sidstnævnte oftest i form af honning.
Faktisk findes der også en chai-chino, som er en version af chailatte, hvor der er skruet på mælkeindholdet.


Økologisk te
Danskerne køber økologisk som aldrig før. Det har ligeledes smittet af på te-branchen, hvor der bliver langet økologisk te over disken som andre før. Fordelene ved økologisk te er da også mange. Da den er fri for sprøjtemidler – ergo får du et renere produkt, som er bedre for dit helbred. Du kan få økologisk te, både som sort te, grøn te, chai te og stort set alle andre former for te. Kig efter økomærket, når du handler te, hvis du vil være sikker på at din te er statsautoriseret økologisk.


Grøn te
Grøn te er faktisk det man i fagsprog kalder den “oprindelige” te. Derfor er det også markant, at det stadig er en af de mere solgte tesorter. Teen kommer fra Kina og derfor stammer en del af populariteten derfra. Grøn te har rigtig mange gode egenskaber, blandt andet et højt indhold af antioxidanter og naturlige olier. Derfor kan man også sagtens linke sammenhængen mellem de øgede forbrug af grøn te, med den sundhedsbølge som i disse år ruller ind over det ganske land

Hos Hellerup The Depot, kan du læse meget mere om alt der rør sig indenfor thedrikningen her i landet. Det er en af Danmarks ældre teforretninger og kan med fordel kontaktes, hvis du har behov for råd og vejledning omkring te.

Leave A Reply

Your email address will not be published.