Danske fragtpriser

I går købte jeg to gamle LP-plader med Gasolin på de sociale medier. Jeg overførte pengene på mobilepay og fik pladerne tilsendt med fragtfirmaet DAO. Der gik faktisk kun 24 timer fra jeg handlede på nettet til jeg kunne sætte mig tilrette i lænestolen og lytte til ”Kvinde min” på grammofonen. LP-pladerne er dog ikke det eneste jeg har købt over nettet.  Hvis du spørger mig, er der ikke noget bedre end at gøre et loppefund på nettet og få et fragtet billigt og hurtigt hjem.

Alle mine julegaver blev i øvrigt også købt på nettet i webbutikkerne. Jeg sætter pris på komforten ved at kunne sidde derhjemme og finde de bedste priser og få varerne, lave mine indkøb og få pakkerne leveret til pakkeshoppen. Den nærmeste pakkeshop ligger heldigvis kun 500 meter fra hvor jeg bor!

Jeg er ikke den eneste der har det på denne måde, vi danskere handler nemlig med hinanden og på nettet som aldrig før. De mange fragtfirmaer gør det nemt, at få varerne sendt lige meget hvor du bor i Danmark. Men hvordan skaber du dig et overblik over de mange fragtleverandører, så du får de bedste fragtpriser når du skal sende en pakke til den anden ende af landet. Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Pakkeshops gør det nemt at benytte fragtfirmaer

De klassiske posthuse er efterhånden blevet afløst af pakkeshops. Selvom der sikkert er nogen der savner de gamle posthuse, gør pakkeshops det meget lettere at sende og afhente pakker. Mange fragtfirmaer har nemlig et stort netværk af pakkeshops i hele landet.

Pakkeshops ligger ofte i supermarkeder eller på tankstationer. Det betyder, at du kan aflevere og afhente pakker i butikkens åbningstid – både aftner og weekender. Der er ingen tvivl om, at pakkeshops er kommet for at blive og der kommer hele tiden nye shops til. Det kan også være en fordel for mange små butikker, at være pakkeshop, da det giver kunder i butikken, som måske lige klarer deres indkøb samtidig med at pakken bliver afhentet eller sendt.

Konkurrencen giver billige priser

Der er efterhånden mange aktører på fragtmarkedet og flere internationale firmaer gør sig også på det danske fragtmarked. GLS, DHL, UPS, DAO, PostNord og DPD er blot nogle af de firmaer du kan sende pakker med her til lands.

På grund af den store konkurrence er priserne altid skarpe på fragtmarkedet. Det gælder næsten uanset hvad det er, du skal sende. Der er selvfølgelig forskel på om du skal sende en LP-plade eller en brugt cykel. Prisen på pakken afhænger som regel af pakkens vægt, dens størrelse og om den skal leveres fra dør til dør. Hvis du klikker dig ind på fragtfirmaernes hjemmesider, kan du danne dig et overblik over hvad det koster at sende netop din pakke.

Men den store konkurrence betyder ikke kun billigere fragtpriser den betyder også, at fragtfirmaerne konkurrerer på andre parametre – eksempelvis leveringstider. I dag kan de fleste firma levere fra dag til dag.

Få tilbud på fragten

Det kan dog være en langsommelig proces, at skulle gå alle fragtfirmaernes hjemmesider igennem for at beregne prisen på din pakke. Det kan hurtigt tage mange timer.

Der findes dog en tjeneste, der gør det hele meget nemmere. Her kan du angive hvor din pakke skal sendes fra og til og hvor stor pakken er. Herefter kan du fremsøge priserne hos stort set alle leverandører og sammenligne priser på tværs af fragtfirmaer. Hvis du spørger mig, er denne tjeneste genial, den sparer mig i hvert fald for både tid og penge hver gang jeg har en fragtopgave og skal finde det bedste tilbud.