De 4 vildeste forsøg på forsikringssnyd

Ikke alle er lige kloge

0

Er kaffen for varm på McDonald’s? Er der rotteekskrementer i din mad? Vi har alle hørt mange vilde erstatningssager gennem årene – men inden for de sidste fem år, har der været en række sager, der er lige til TV-skærmene. Se dem her.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Dansk Boligforsikring.

Reality stjerne hopper bungee-jump 19 dage efter arbejdsskade

Et forsøg på forsikringssnyd udspillede sig på TV i USA, hvor en deltager i et reality show skulle hoppe ud fra en bro forbundet til en stor elastik – et såkaldt bungee jump. Showet, der er yderst populært i USA, havde flere deltagere, som var fløjet til Valencia i Spanien for at deltage i udfordringer.  Men to dage før springet skulle finde sted, havde en af deltagerne fortalt sin arbejdsplads, at hun var kommet til skade med sin ryg og derfor skulle ligge i sengen og helst ikke stå i længere tid end 30 minutter. Det var derfor en stor overraskelse for hendes arbejdsgiver, der kunne se hende springe ud fra broen på skærmen og bagefter fortælle TV-stationen, at det var ”det vildeste, hun nogensinde havde gjort”.

Reality-deltageren fik en 10-måneders betinget dom for forsikringssvindel.

Grådighed kan ødelægge en reel erstatningssag

I England var en dame involveret i et biluheld. Og hun havde et reel krav på erstatning. Problemet var blot, at hun krævede langt mere, end hvad man kunne forvente af sådan en skade. Katherine Andrews, som på daværende tidspunkt var 47, fik af sit forsikringsselskab en passende erstatning for sammenstødet på vejen. Men 22 måneder senere anmodede Katherine Andrews om yderligere kompensation på hele 200.000 kroner.

Der var dog mange huller i hendes forsikringsanmodning, som hurtigt blev opdaget. Hun vedlagde syv forskellige lægerapporter, der alle modsagde hinanden på flere punkter. F.eks. havde hun fortalt en læge, at hun havde migræne 2-3 gange om ugen, mens en anden læge havde noteret, at det var konstant. Hun vedlagde også tre forskellige kompensationstyper, som rangerede fra 10.000 – 100.000 kroner i erstatning.

Hendes forsikringssag endte med at komme i retten, hvor alle tydeligt kunne se, at hendes mand mundfortalte hende svarene, mens hun sad i høringsstolen.

Dommeren fandt hele hendes forklaring, samt absurde opførsel i retssalen for utroværdig, og hun endte med at skulle betale 50.000 kroner og sagens omkostninger.

Bilen bliver altid stjålet med ejeren på bagsædet, ikke?

Kender du det, at få stjålet bilen, og så finde den smadret dagen efter – mens du har været på bagsædet hele tiden? Nej, vel? Det gør et forsikringsselskab heller ikke. Derfor troede de heller ikke på den vilde historie, en af deres forsikringstagere fortalte om sit smadrede køretøj. Angiveligt havde forsikringstageren besluttet at sove på bagsædet, fordi han havde fået for meget indenbords. Han vågnede ved at politiet bankede på ruden, mens køretøjet var hamret mod en mur tæt på baren, han havde været på.

Han fik ingen erstatning og endte med at komme en tur på politistationen.

Cagefighter går i gulvet efter tabt forsikringssag

Professionelle ”cage-fightere” anses ofte for at være hårde typer, der ikke lader sig blive slået ud let. Alligevel røg Jake Botswick i gulvet, da dommeren fortalte, han skulle betale næsten 70.000 kroner tilbage til sit forsikringsselskab. Jack Botswick, der er professionel cage-fighter og deltager i ”Cage Warriors Fighting Championship”, ”Ultimate Chanllenge MMA” og ”Warrior Fight Series”, var indblandet i et voldsomt biluheld, som gav ham vedvarende nakkesmerter. Han kunne derfor ikke arbejde eller sove ordentligt, og fik tildelt en erstatning for hans smerter.

Men forsikringsselskabet fik en video i hånden, hvor han stod i bokseringen og sparkede til 25kg tunge sandsække – vel og mærke efter hans påståede skade.

Botswick blev af en lokal dommer dømt for at være decideret uærlig i sin udlægning af sagen, og han blev dømt til at betale næsten 70.000 kroner til forsikringsselskabet.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.