GPS Tracker udnytter IOT til at give længere batterilevetid

Gps trackere, temperatursensorer, niveaufølere og mange andre typer af smarte sensorer, forventes at få antallet af opkoblede enheder indenfor IOT sektoren til at eksplodere de kommende år. Med til at skubbe på den udvikling er udrulningen af nye netværk fx. som NB-Iot og Sigfox.

Virksomheder byder sig til

En af de virksomheder, der har omfavnet de nye teknologier er nordjyske Zenziot Aps, som har taget et eksisterende produkt, i det her tilfælde en GPS tracker og koblet den op på Sigfox netværket, fremfor det traditionelt anvendte mobilnetværk.

Deres løsning hedder Zenztrack, og består af en fysisk GPS tracker, som er koblet på en online sporingsportal, hvorfra kunden kan følge sine GPS trackere.

Zenztrack adskiller sig markant fra andre løsninger, ved at tilbyde regelmæssig tracking, samtidig med at batteriet kan holde i flere år.

Årsagen til den lange batterilevetid skal findes i valget af Sigfox som netværksleverandør. Sigfox er et LPWAN (Low Power Wide Area Netvork), som gør at selve trackeren ved afsending af data til Zenztracks servere kun bruger en brøkdel, af den mængde energi, som en GPS tracker på sim-kort bruger.

Perspektivet i at bruge IOT teknologier er, at man dermed kan lancere enheder til en meget bredere anvendelse. Da man førhen har været afhængig af adgangen til enten en fast strømforsyning eller behov for regelmæssig opladning/batteriskift.

Når en GPS tracker fx. kan holde strøm i flere år, begynder det at være interessant at udvide antallet af forskellige typer materiel som kan spores eller tyverisikres.

Samtidig har en hæmsko tidligere været, at det er dyrt og kræver fagfolk med indblik i el at montere en GPS tracker. Zenztracks løsning står derfor som et eksempel på, at man tager en eksisterende løsning, og gør den nemmere og mere bredt tilgængeligt ved hjælp af IOT teknologier.

Og det er kun lige begyndt. For kigger vi historisk på det, så har IOT været et hypet begreb i mange år, men uden helt at kunne frigøre sig fra kabler og dyre opkoblinger til nettet, har det ikke haft et momentum i antallet af praktiske løsninger.

Det ser dog ud til at ændre sig med fremkomsten af Sigfox, Lora og NB-Iot, og der forventes en eksponentiel vækst i antallet af løsninger de kommende år.