Hvad er et godt arbejdsmiljø?

Et godt arbejdsmiljø er utroligt vigtigt. Men hvad er egentlig et godt arbejdsmiljø?

I Danmark lever vi et velfærdssamfund.

Derfor er vi også vant til helt generelt, at vi arbejder i ordentlige forhold.

Vi sidder ikke 10 mand ved det samme hjørneskrivebord, eller arbejder i lokaler som ikke har ventilation.

Vi lever i et samfund der tilbyder et hav af offentlige ydelser, som pågriber sig at mennesket lever under bedste omgivelser.

Dette er med til at medføre at vi i Danmark lever i en mindre grad luksuriøshed – vi formår at have alle de basale behov dækket, og dermed bliver vi mere grådige og har hele tiden brug for mere. Vi har mad, tag over hovedet og en fast månedlig indkomst. Hvad mere har vi brug for?

Når man tænker arbejde, så relaterer vi ofte det med et godt arbejdsmiljø.

Hvad er et godt/dårligt arbejdsmiljø og hvordan begriber vi at have et godt arbejdsmiljø? Hvis vi tager et kig nede i de sydligere beliggende lande, så er det vigtigste at have et arbejde med tilstrækkelig indkomst til at kunne brødføde familien.

Men her i Danmark har vi forholdsvis høje lønninger, som gør at vi tænker i utraditionelle baner.

Et godt arbejdsmiljø kan betyde mange ting. Det kan betyde gode kollegaer, en god kantine ordning, god beliggenhed eller måske noget helt fjerde. At sidde i flere timer foran en computer, kan være svært at forholde sig, da vi som mennesker i tide og utide bliver rastløse. Sommetider er en rationel tankegang ikke løsningen, og det kan være man pludselig har lyst til at hoppe mens man sidder foran skrivebordet og laver en markedsanalyse. Men hvad kan vi gøre for at undvige denne rastløshed?

Hos BOBO er der masser af fokus på det gode arbejdsmiljø.

Når man sidder i 8 timer i et lokale, så vil man gerne have øjnene hviler på noget flot eller et kunstværk. Det kan være et maleri, en flot stol, en plakat eller måske en designer lampe. I forbindelse med en et spørgeskema og undersøgelser, har de formået at skabe en kollektion af diverse møbler med et unikt design og afslappende fremtoning.

På kontoret findes både hæve sænkeborde og hjørneskriveborde i og med det kan bruges til at opbevare mange ting. Det vil sige at øjnene hviler oftest på dette objekt. I og med vores øjne tit hviler på dette, må det gerne se lidt smart og tiltrækkende ud.

Noget andet, som er vigtigt for et godt arbejdsmiljø er at der er luftigt i lokalet. Mange mennesker har brug for plads omkring sig.

Man har ikke lyst til at sidde skulder imod skulder, og føler sig mest kreativ, hvis man har lidt luft.Vær derfor opmærksom på dette, når du indretter dit kontor.

Fokus på arbejdsmiljø

De eneste par år har der været stor fokus på arbejdsmiljøet ude omkring i virksomhederne.

Det er alt fra at sikre en sund og sikker arbejdsdag til forebyggende tiltag, som skal sikre at medarbejderne ikke får arbejdsskader.

Derudover skal den psykiske faktor også nævnes. Stress har været et stort samtaleemne i 2018, og derfor skal man bestemt ikke glemme dette.

Der findes en række symptomer på stress, som du skal være opmærksomme på.

Der er en række ting du som kollega kan gøre, hvis du mistænker at vedkommende er på vej til at få stress.

Dette kan du læse meget mere om inde på arbejdsmiljoviden.dk.

Vær ikke bange for at sige noget

Hvis du er bekymret for arbejdsmiljøet på din arbejdsplads – enten det fysiske eller det psykiske – så vær ikke bange for at tage den op med din chef.

Hvis du sørger for at gå til din chef på en ordentlig måde, så vil det som regel gavne sig.

Derudover kan man argumentere for, at arbejdet bliver mere effektivt under et godt arbejdsmiljø, og det er i hvert fald noget din chef kan forstå.

Kommenter gerne i tråden herunder, så jeg kan høre din mening om emnet.