Tjek bilens nummerplade før køb

0

Det er blevet enormt populært at købe en bil brugt. Det er der ikke noget at sige til, da du ofte kan få en rigtig god bil til meget billigere penge end, hvis du skal købe en ny. Dog kan der være enkelte fejl, og irriterende ting du kan undgå ved at købe en bil brugt. Her samles nogle af de bedste:

 

Sammenlign biler og priser

Generelt set er det økonomisk klogt at se, hvad der er af udbud for biler og sammenligne enten forskellige biltyper eller den samme bil. Ved at gøre din informationssøgen grundigt kan du finde en sælger, der har den billigste pris eller matcher efter, hvad du efterspørger. Det kan være du foretrækker at finde en sælger der er i nærheden af dig, og det kan være du bare skal have noget bestemt udstyr til din brugte bil.

 

Opdag eventuelle fejl før køb 

I følge FDM finder de gennemsnitligt 6,2 fejl pr. bil (2017), når de har dem inde hos et FDM testcenter. Det betyder hermed også, at det kan betale sig at være grundig i sin undersøgen af bilens fejl og mangler inden køb. På sider som Tjekbil kan du gennem bilens nummerplade oplysning se alle informationer omkring den bil du overvejer at købe. Her kan du tjekke alt fra tidligere synsrapporter, hvor du kan se bilens historiske fejl og mangler til kilometertal, gæld og meget mere. På den måde er du godt klædt på i dit køb, og måske presse bilen ned på noget af den viden du har fået.

 

Få styr på din slutseddel

Det kan ikke bekræftes nok, at det er klogt at have juridiske papir på aftalen, så begge parter er enige om, hvad der er op og ned. Det er bare rarest at kunne gå tilbage til aftalen, hvis der skulle blive problemer med bilen på sigt. En slutseddel kan du nemt downloade, og det er også muligt at få den gået igennem (FDM, 2018).

Leave A Reply

Your email address will not be published.