Sådan gennemfører du escape room med hurtigst mulige tid

En quilck guide til at gennemføre escape room

escape room i københavn by Midgaard Event

I de senere år er de såkaldte escape rooms dukket op over hele verden. Det er spil, hvor et hold bliver lukket ind i et rum fyldt med gåder og scenografi. I løbet af oftest 60 minutter, skal holdet løse gåderne og missionen, og jo hurtige des mere prestigefyldt. Escape Rooms findes i dag over 10.000 steder worldwide, og kommer i mange forskellige temaer og scenografier, og kendes også under navne som puzzle room, mystery room, og escape game. Se eksempel på Escape Room i København

Det er langt fra alle der kommer igennem Escape Rooms, og endnu færre der får en god tid. Der er dog et par rigtig gode tips, hvordan I kan komme godt og hurtigt i mål. Værktøjerne er skrevet af Kristian Worm, som er direktør i Escape Room samt eventbureauet Midgaard Event, og observeret på utallige hold.

God kommunikation

Hvis I er gode til at kommunikere sammen, er I med til at holde overblik i gruppen. Sig højt hvad I finder, og del jeres tanker om de gåder I er ved at løse

Grundighed

Mange hold fejler, fordi de ikke er grundige. Mellemregninger skippes, dårlig hovedregningen, upræcis tilgang og mange gætterier. Problemet er at metoden måske er rigtig, men afvises fordi holdet har været sjusket. Hellere bruge 50% længere tid, men til gengæld få det rigtigt første gang.

Overblik

Sørg for at holde overblik på alle ressourcer. Fundne genstande lægges samlet. Brugte genstande lægges til side (men med mulighed for at bruge dem igen, hvis nødvendigt). Prøv at gruppere gåder og genstande med ting der passer sammen

Definer delmål

Gåder fører ofte til et delmål, fx kodelås, nøglelås, og andre ting der kan åbne eller ændre tilstand. Ved at definere slutmålet, bliver det ofte nemmere at løse gåde. En kodelås med 4 cifre kræver således at resultatet af en gåde giver 4 cifre.

Fordel arbejde og opgaver

Nogle rum har et linært gådeforløb, hvor man kun kan løse én gåde ad gangen. Andre escape rooms har parallelle gåder, og herved kan det være en fordel at arbejde på flere gåder sammen.

Disse værktøjer kan med succes benyttes i EscapeRoom København by Midgaard Event.