Glas og Stål måtten er tilbage

0

Dansk firma forsøger med nyt produkt at bringe en gammel favorit tilbage på markedet og ind i kampen, når gamere skal vælge musemåtter.

Hvis du var gamer for 10-15 år siden, kender du garanteret alt til den legendariske musemåtte Icemat, hvor overfladen var lavet af glas. Musemåtten var et ‘must have’ og med til den hørte også den nødvendige accessories teflon.

Siden er icematten dog gledet helt væk igen, glasoverflader er skiftet ud med musemåtter, der er lavet af bl.a plastik.

Men det kan alt sammen være slut nu.

Det danske firma SkyPAD nemlig genopfundet glas-musemåtten og relanceret den til nutidens gamere.

Glas-musemåtten hedder samme navn som firmaet, SkyPAD, og da vi på redaktionen hørte om dette projekt, kunne vi ikke vente med at få fingrene i version 2.0 for at se, om SkyPAD havde noget som helst at byde på.

Derfor fik vi tilsendt 3. stk, som Kasper, Kristian og Daniel satte sig for at kigge nærmere på. Der er flere ting, som vi er enige om i vores anmeldelser, men der er også ting, vi er uenige om. Læs vores erfaringer herunder.

Kasper Frank:

Med den lækre sortmaterede glasplade monteret på skrivebordet, var jeg overbevist om, at jeg nu skulle bidrage til, at mysteriet om den forsvundne glasmusemåtte omsider skulle opklares.

Hvorfor var denne gadget forsvundet fra vores bevidsthed efter at have været hvermandseje på alle LAN-parties omkring årtusindeskiftet?

Jeg har nu benyttet mig af skyPAD kontinuerligt i en uge, og jeg må simpelthen erkende, at jeg ikke forstår, hvor den blev af – for den virker bare. Nogen vil måske se det som et minus, at musen larmer en smule mere, end på en konventionel gummimåtte, men for mig er det et plus.

Lyden bliver dog et stort minus i det øjeblik man får bare et enkelt sandkorn under musen, hvor den udbryder en lyd, der går gennem marv og ben og kun kan sammenlignes med et par lange negle på en tavle. Men holder man sin mus og sin skyPAD ren, så er det en fornøjelse af benytte.

En SkyPAD kommer med lidt teflonbelægning, til montering på musen, hvilket er en god ide at benytte sig af. Det mindsker både støjen, og giver en mere glidende oplevelse.

Den nye SkyPAD er klart den bedste musemåtte jeg nogensinde har ejet, og den sniger sig forbi min gamle Icemat på grund af det lækre design og størrelse. En varm anbefaling herfra.

Daniel Winther:

Jeg glædede mig som et lille barn, da jeg stak ned på posthuset for at hente pakken med, hvad jeg vil kalde ‘Den moderne Icemat’. For jeg har brugt ufattelig mange timer i selskab med netop en Icemat.

Indtil jeg hørte om SkyPAD første gang, har jeg aldrig overvejet, om jeg savner min gamle Icemat. Egentlig er jeg rigtig godt tilfreds med min moderne musemåtte fra Steelseries, som er elastisk, lydløs og dejlig at føre musen rundt på.

Derfor var mine forventninger til SkyPAD utroligt høje, og da jeg i pakken med musemåtten fandt teflon, ville nostalgien og jublen inden ende tage.

Men var SkyPAD så noget for mig?

Jeg fik pakket den ud, og man finder hurtigt ud af, at det er en noget mere solid musemåtte end de klassiske i dag er det. SkyPAD er så at sige ikke bare et lille stykke tilbehør, den komplementere tastetur og mus rigtig godt.

Efter jeg havde fået skannet min nye overflade Razer Synapse, var jeg klar til en omgang CS:GO. Og SkyPAD’en leverede.

Det var en ren fornemmelse, ingen pludselige udsving, og jeg begyndte hurtigt at stole trygt på min nye ven.

Men som Kasper også nævner i sin anmeldelse, så er der også en pris på at få en mere solid musemåtte. Den larmer mere, end min Steelseries.

Dermed ikke sagt, at den larmer meget, og hvis du har headset på, som lukker lyd ude, hører du det formentlig ikke. Men selvom SkyPAD’en leverer 100 pct., holder jeg mig indtil nu fortsat til min plastikudgave fra Steelseries.

Kristian Nørgaard:

Man er ikke i tvivl om, at man har med et godt stykke håndværk at gøre, når man modtager dette produkt. Produktet bliver leveret i en flot designet emballage, som allerede her viser, at der er blevet tænkt over hver en detalje. SkyPADen kan fås i sort og hvid og bliver endda leveret med tilhørende Teflon til sin mus.

SkyPADen får enhver gamer til at tænke sig 15 år tilbage, da Icemat og teflon var hverdag for de fleste gamere og man endda blev glad, hvis man vandt det i en turnering.

Efter at have brugt denne musemåtte i et par dage, kan man ikke være andet end tilfreds. Musen glider henover det hærdet glas og man føler, at man har 100 % styr på sine bevægelser. En bonus er, at man skal ikke længere frygte, at spilde væske udover sin musemåtte, da det bare kan tørres væk og produktet er ligeså god som før, hvilket betyder, at SkyPAD har en meget længere levetid end de normale stofmusemåtter.

Ville jeg selv skifte min Steelseries musemåtte ud med denne SkyPAD? Muligvis, men jeg glæder mig til at se, om de professionelle e-sportsudøvere tager dette produkt til sig igen.

Tjek deres produkter på www.skypad-gaming.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.