Fem tips og tricks til dig der er ny på jobmarkedet

Hvor finder du det perfekte job, og hvad kan du gøre for at imponere dine nye kollegaer? Find ud af det her.

0

Måske har du netop færdiggjort din uddannelse, og nu går du så og leder efter drømmejobbet. Ved du allerede, hvad du gerne vil – eller er du stadig lidt i tvivl om, hvad der egentlig vil være det allerbedste match for dig? I denne artikel får du fem gode råd til, hvordan du finder drømmejobbet, og hvordan du falder godt til på din nye arbejdsplads.

 

1/ Der findes efterhånden en hel til jobportaler, hvor du kan søge efter bestemte jobs i bestemte geografiske områder. En af de mest kendte platforme er Jobnet.dk. Er du på jagt efter drømmejobbet, er det derfor en god idé at oprette dig på denne side. Her kan du lægge dit CV online, så potentielle arbejdsgivere hurtigt kan se, om du er interessant for dem. Siden giver dig ikke bare mulighed for at finde et job – den giver dig også mulighed for at blive fundet.

 

2/ Er du ingeniøruddannet, findes der faktisk en helt specielt side – kun for denne branche. Den hedder MitJobValg.dk, og herinde kan du læse mere om nogle af de arbejdspladser, som kan være relevante og interessante for dig. Udover at læse mere om bestemte virksomheder, indeholder siden også jobopslag fra de virksomheder, der søger ingeniører netop nu.

 

3/ Måske leder du efter en arbejdsplads med bestemte værdier. Det kan for eksempel være, at du går meget op i din sundhed, og så kan det være værd at lede efter en arbejdsplads, som tilbyder særligt sunde tiltag. F.eks. nord advertising, her får medarbejderne til at dyrke motion den sidste halve time af arbejdsdagen både tirsdag og torsdag. Det er ikke kun selve arbejdsopgaverne, der er væsentlige, når du søger job. Arbejdsglæde handler også om, hvorvidt du passer ind i virksomheden, og at du føler dig velkommen. Selvom du sikkert er nervøs ved en eventuel jobsamtale, så husk at spørge dig selv undervejs, om det er en arbejdsplads, hvor du kan se dig selv.

 

4/ Du har endelig fundet drømmejobbet, og nu skal du bare falde til blandt dine nye kollegaer. Og hvordan gør du så det? Med kage, selvfølgelig! Alle kan lide kage, og derfor er det den helt rigtige vej at gå, hvis du gerne vil gøre indtryk på dine nye kollegaer. Den skal selvfølgelig være hjemmebagt, så de alle sammen kan se, at du har brugt tid og energi på at lave noget lækkert til dem. Du kan finde lækre muffins opskrifter her.

 

5/ Måske har du allerede imponeret dine nye kolleager, og så er det bare med ikke at dumme sig. Og hvornår er man så i størst risiko for det? Højst sandsynligt til julefrokosten. Kender vi ikke alle sammen nogen, som har opført sig så pinligt til en julefrokost, at det var det eneste kollegaerne talte om i flere måneder efter? Som dengang Jonna tog billeder af sin egen røv i kopimaskinen, eller dengang Poul brækkede sig i sine egne sko? Hold igen med alkoholen – du kan sagtens have det sjovt med dine nye kollegaer, selvom du ikke er vanvittig fuld.

Leave A Reply

Your email address will not be published.