God opskrift på Muffins

0

Muffins er perfekt både som dessert og som ordinær kage. I denne artikel får du en solid grundopskrift. Med grundopskriften i hånden kan lave dine muffins som du har lyst.

Grundopskriften er et godt udgangspunkt hvor du bagefter kan ændre den på baggrund af dine egne personlig muffinssmag. Der er frit slag for at lave lige præcis de muffins du har lyst til. Lav små ændringer af fyld og ingredienser og eksperimentere fra gang til gang. Brug eksempelvis tørrede tranebær eller frosne blåbær. Bedst er naturligvis friske, men det er let at have frosne bær i fryseren som man kan tilføje sine muffins – de tilføje hurtigt og let masser af god og spændende smag til dine muffins.

Indhold

  • 5 deciliter mel med lavt proteinindhold
  • 1 kniv spids salt
  • 2 te skeer bagepulver
  • 1 ¼ deciliter olie eller smør
  • 2 ½ deciliter yoghurt, A38 eller andet lignende
  • 1-2 æg alt efter størrelsen
  • 2 ½ – 3 deciliter sukker
  • Valgfrit fyld (eksempelvis tørret frugt, chokolade etc.)

Fremgangsmåde

Miks de flydende ingredienser sammen og rør sukkeret ud. Hæld herefter resten af ingredienser i din blanding og rør let rundt. Det gør ikke noget at dejen er klumpet – faktisk skal du næsten kun lige blande tingene sammen og må ikke æltes. Nu tilføjer du dit valgfrie indhold (du kan også lave den naturel) og hælder herefter dejen over i dine muffinsforme. Bag dine muffins i 20 minutter i en forvarmet ovn på 190 grader. Afkøl dem i 20 minutter inden de kan spises.

Inspiration

Det bedste ved muffins er at man kan lave så mange forskellige og tilrette dem til lige præcis ens egen smag. Du kan finde spændende og lækre opskrifter på norske Tine.no’s opskriftsside. Selvom de er på norsk kan de stadig bruges og de har netop samlet nogle lækre ’muffins oppskrifter’. De har også en rigtig god basisopskrift på pandekager som jeg kan anbefale – den kalder de for pannekake oppskrift.

Vær opmærksom på væskeindholdet i det ekstra fyld du bruger. Indeholder fyldet væske skal du kompensere med mere mel – ellers bliver de for våde. Du skal bruge omkring samme dele mel som det vandholdige fyld tilføjer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.